Táplálkozás

Készíts házilag egészséges szaloncukrot – cukor NÉLKÜL!

 

2. Rumos diós házi szaloncukor

Hozzávalók:
50 dkg dió megpirítva és finomra őrölve
2 citrom reszelt héja vagy citromolaj
4 evőkanál rum
1 narancs reszelt héja vagy narancsolaj
1 narancs leve
1 citrom leve
5 evőkanál házi baracklekvár (cukor- és tartósítószer mentes)

Bevonáshoz:
15 dkg min. 70%os kakaó tartalmú csokoládé

 

Elkészítése:
A diót megpirítom, finomra őrlöm. Összegyúrom a hozzávalókat. Kis golyókat formázok, kicsit meglapítom őket, hogy legyen talpuk és papírral bélelt nagy tepsibe teszem. 15 dkg csokit összetörök, keverem 5 evőkanál olajjal és 1 kiskanál vajjal, majd felolvasztom. Amikor kész, jól megkeverem és ellenőrzöm, hogy annyira sűrű-e, amennyire akarom (minél sűrűbb annál vastagabb a csokibevonat). A csokit teáskanállal a diógolyókra öntöm és hűtőbe teszem. Ha megdermedt a csokibevonat, a talpukat egyenként csokiba mártom. Megvárom, amíg megdermed. Ha van hibás, akkor meleg késsel javítok a csokibevonaton. A talpának nem kell feltétlenül csokisnak lennie és tökéletesnek, mert a gömbölyű fele a lényeg 😀

 

Ez is érdekelhet: