Könnyű falatok nehéz ételek helyett!

feb. 08 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Megeshet Neked is ismerős az érzés, mikor egy gazdag, kiadós ebéd vagy vacsi után rádtör a kajakóma, majd leragadnak a szemeid, csak szuszogsz nagyokat és legszívesebben inkább csak aludnál egy nagyot. Ez egyrészt azért lehet, mert többet ettél a kelleténél, másrészt nehéz, zsíros, kalóriadús fogásokkal terhelted a gyomrod. Munkahelyen azonban ez nem annyira szerencsés! Hogy a kajakómát sikerüljön elkerülnöd, adunk pár hasznos tanácsot!

Hogyan segíthetjük emésztésünket?

Azzal, hogy kialakítod a napi ritmusodat és meghatározott időben eszel, máris sokat tettél azért, hogy bélrendszered zavartalanul és kiegyensúlyozottan működhessen. Mindenképp ajánlott naponta több alkalommal enni – ez 4-5-szöri étkezést jelent -, ugyanis ahogy a kajakóma sem vezet jóra, az sem megoldás, ha esetleg a fogyás érdekében éhezteted magad. Ha egész nap nem eszel, vagy csak nagyon-nagyon keveset, akkor a szervezeted raktározásba kezd, ahelyett, hogy fogynál! Ezért aztán hiába eszel nagyon keveset, azt is mind el fogja raktározni a „szegényebb” időkre, hisz ki tudja, mikor kap újra ételt!? Ezen kívül az egész biológiai egyensúlyod felborul, az emésztéseddel az élen, ami borzasztó rossz közérzetet tud eredményezni! Ráadásul ha nem eszel, nem lesz elég energiád gyakorlatilag semmihez, levert, fáradt és kedvetlen leszel!

Szóval, mindenképp szánj időt az étkezésre és egyél jókat, de figyelj a mennyiségre és a minőségre is! Étkezés közben érdemes telefonnyomkodás, tv-nézés és egyéb elterelő dolog helyett az egész „rituáléra” figyelni, ugyanis így elkerülheted, hogy többet egyél, másrészt ha kiélvezed az ízeket, odafigyelsz az étkezésre, akkor kevesebb is elég lesz, hamarabb jóllakottnak érzed majd magad!

 

Energiát adó egészséges ételek a következő oldalon >

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: