Így lehet a lapos fenékből kerek, a túl nagyból pedig ideális méretű!

Már. 25 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A legtöbb nőnek gondja van a fenekével. A körte inkább almára vágyik, az alma fokhagymára, a fokhagyma meg körte formára… Nyilván mindenkinek az kell, ami nincs, de szerencsére, az edzés adta lehetőséggel, minden nő formálhat, alakíthat magán. Az alap alkati adottságok miatt nem éri meg az elérhetetlent hajszolni, ezzel csak felesleges stresszt okozol magadnak. Inkább hozd ki az alakodból a legtöbbet, a legjobbat. A kulcs az egészséges egyensúly az adottságaid elfogadása és a motiváció között, hogy minél többet tegyél magadért. Fenékforma szerint mutatunk most Neked néhány szuper gyakorlatot!

Fontos a gyakorlatok szabályos elvégzése

Szeretnénk felhívni rá a figyelmet, hogy minden gyakorlatot csak a saját felelősségedre végezz, mivel nincs melletted edző, aki segíteni tud! Ha azt érzed, hogy nem megfelelő helyen fáj vagy a szokásos izomfájdalmakon kívül mást is érzel, érdemes abbahagynod az adott gyakorlatot vagy könnyíteni rajta. Próbálgasd tükör előtt a gyakorlatokat, így látod, hol a hiba, min kell javítanod.

 

Így lesz a laposból formás hátsó – fenékformáló gyakorlatok a dögös idomokért

Ha az a problémád, hogy hiányzik a gömbölyű forma, ott az izomépítésre kell a hangsúlyt fektetni. Ebben segít Neked mindenfajta guggolás:

Ezeket végezheted lábemelésekkel kombinálva is úgy, hogy mikor felállsz, közben felhúzod hol az egyik, hol a másik térded. Ezzel egy kicsit a hasad is edzed vagy legalábbis, bemelegíted azokat az izmaidat is.
A kitörések is nagyon-nagyon hatékonyak, ha popsitájékon rád fér a formálás, ráadásul egyszerre zsírégető hatásúak is, mivel, ha tempósan végzed, esetleg ugrással cserélsz lábtartást, kardió jellegű mozgásnak felel meg. Ha súlyzókat veszel hozzá a kezedbe, akkor pedig kimondottan erősítő gyakorlat.

Hogyan formálhatod a fenekedet guggolások nélkül is, hatékonyan? EBBEN a cikkünkben minden, a képen is szereplő guggolást részletesen bemutatunk Neked.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: