A leghatékonyabb nyári edzésformák

jún. 08 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Nyáron a legjobb edzeni, viszont ilyenkor sokan inkább a szabadban szeretnek edzeni – jobb is, mint a konditerem, valljuk be. Elhoztuk Nektek a leghatékonyabb nyári mozgásformákat, amikkel formába hozhatod magad és kirobbanó formában maradhatsz. Lássuk:

 

A leghatékonyabb nyári mozgásformák

6. Bringa

A biciklizés az egyik legjobb módja annak, hogy megőrizzük az egészségünket és az évek múlása ellenére is fitten tartsuk alakunkat. A biciklizés szervezetre gyakorolt pozitívumait számos kutatás bizonyította már.

dietmaker.hu

Többek között javul az állóképesség, fejlődik az izomzat, a tüdő kapacitása és a szívműködés. A testünk fizikai állapotával együtt az életminőség javulását is eredményezi. Részben ezért állítják a kutatók, hogy azok, akik rendszeresen kerékpároznak, hosszabb ideig élnek.

Nyáron szuper módja a munkába járásnak – ha megteheted, mindenképp ezt válaszd. Ráadásul hétvégi programnak is tökéletes egy bringatúra, hiszen aktívan töltitek a szabadidőtöket, aminek rengeteg jó hatása van.

Figyelem! A bicikli védelméről sem szabad megfeledkezned, mert pillanatok alatt meglehet a baj és búcsút mondhatsz kerékpárodnak – a pótlása pedig sok esetben igen költséges. Ide kattintva megnézheted a legjobb lakatokat és zárakat, amikkel többé nem kell aggódnod a biciklitolvajok miatt! 😉

 

5. Úszás

Az úszás tökéletes az egész test megmozgatásához. Egyike azon kevés szív- és érrendszeri gyakorlatoknak, melyek a felső testedet is edzik. Ez a mozgásforma soha nem fog olyan vékonnyá tenni, mint ahogy egy maraton futó kinéz, de előbb-utóbb egyensúlyba, jó kondiba hozza a testedet. Az úszás nem terheli meg az ízületeket, így megfelelő a térd-, hát- vagy csípő problémákkal küzdő emberek számára is. Úszás során a tested minden részének dolgoznia kell, hogy haladni tudj a vízben, így kiváló és fárasztó edzés, amit nyaralás alatt is végezhetsz (békatalppal még hatékonyabb lehetsz).

 

4. Szörf és wakeboard

A szörf nem összekeverendő a windsurfinggel. A hullámlovaglás a Hawaii-szigetek partjainál jelent meg először. Rájöttek az emberek, hogy a nagy hullámok tolóereje elég nagy ahhoz, hogy meg lehessen lovagolni egy deszkával és különböző figurákat lehessen vele csinálni. Az idő folyamán folyamatosan alakultak a deszkák, könnyebbek lettek, kialakult rengeteg formájuk, attól függően, hogy milyen figurát, milyen hullámoknál használunk.

A wakeboard-ot egy müncheni mérnöknek és egy vállalkozó kedvű fiatalnak köszönhetjük, ami kezdi meghódítani az egész világot és már hazánkban is egyre jobban elterjedt. A wakeboard hasonló a vízisíhez, ellenben itt egy kötélpálya van kialakítva, ami egyszerre több embert is képes húzni, egy erre kifejlesztett deszkán. A sport nem egyszerű és megerőltető is, azonban aki már snowboardozott valaha, könnyebb dolga lesz.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: