VIGYÁZZ! Ezek a leghizlalóbb nyári ételek

Júl. 31 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Nyáron sok finomság terítékre kerül, amiknek nem lehet ellenállni. Nyaralás alkalmával pedig nem is szabad, hisz ki kell élvezni azt az 1-2 hetet, sokat kell pihenni és nem arról kell szólnia a pihenésnek, hogy sanyargatod magad. De mindezek mellett tudnod kell: veszélybe kerül a formád, ha gyakran engedsz a kísértésnek. Például otthoni grillpartik vagy baráti összejövetelek alkalmával. Lássuk, mely ételekkel kell a legjobban vigyáznod:

Ezek a leghizlalóbb nyári ételek

9. Majonézes saláták

Az egészséges táplálkozás hívei már tudják, hogy nem minden saláta egészséges. Nyáron különösen jóleshetnek a hűtőből elővarázsolt majonézes fajták, például a krumpli-, a kukorica- vagy a franciasaláta, ám ezek telis-tele vannak zsírral és kalóriákkal. A majonézt helyettesítheted zsírszegény tejföllel, joghurttal vagy akár húsleves alaplével. Esetleg kikeverheted a saját házi majonézedet, ami nem tartalmaz annyi kalóriát és hozzáadott anyagokat sem, mint a bolti.

Ne feledd, hogy a tejtermékek bomlása miatt nyáron extra figyelmet kell fordítanod a hűtésükre, hiszen legrosszabb esetben akár ételmérgezés is lehet a vége!

 

8. Különféle salátaöntetek

Nemcsak a majonéz alapú saláták lehetnek problémásak tápérték szempontjából, hanem a zöldek is. A ropogós, friss zöldségekkel és akár fehér hússal gazdagított saláták ugyanis könnyen átkerülhetnek a “sötét oldalra”, ha alaposan meglocsolod őket valamilyen zsíros öntettel. Az olíva-, a szőlőmag- vagy a tökmagolaj sokkal jobb választás – akár fűszerekkel megbolondítva! És ne feledd, hogy a hozzáadott sok sajt, bacon és pirított kenyérkocka mind megdobja a kalóriatartalmat.

 

7. Zsíros húsok a kerti grillezéskor

A grillezés elméletileg egészséges. Ami gyakorlatilag igaz is, ha sovány húst készítesz ilyenkor. A baromfi és a halfélék mellett a marhának vagy a sertésnek is vannak kevésbé zsíros részei. Egy 60 dg-os szaftos steak – amit egy éhes férfi simán eltüntet – akár 1600(!) kalóriát is tartalmazhat, több mint 120 g zsírral. A házi sajtburger ugyancsak trükkös lehet, bár annál variálhatsz a kalóriatöbbleten a hús, a sajt és a zsömle fajtájával.

Általános szabály, hogy minél több bőr nélküli csirkehúst és zöldséget teszel ilyenkor a tányérodra, annál jobban jársz.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: