A legjobb téli zsírégetők – Ezektől nem szaladnak fel a kilók ünnepek alatt sem

dec. 21 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Sokan gondolják úgy sajnos, hogy az idei évben már úgysem sikerül a fogyás, ezért az utolsó hónapokban teljesen eleresztik magukat. A hanyagul összeválogatott ételek és a karácsonyi időszak nagy lakomái miatt pedig könnyen felszalad sok sok plusz kiló. Remélem Te nem engedted el magad teljes mértékig! Mutatunk 10 ételt, amik segítenek az alakod megőrzésében a kevésbé edzős, lakomázós ünnepi időszakban is.

Év végi elhízás és újévi fogadalmak

Az év végi hízást januárban természetesen a fogadalmak követik. Ahelyett azonban, hogy előre megnehezítenéd a dolgodat, miért nem könnyíted meg inkább egy kicsit néhány apró változtatással?

Téli zsírégető zöldségek

A szó szoros értelmében ezek a zöldségek nem zsírégetők, hanem alakbarátak és támogatják a fogyásodat is. A tartós, látványos fogyás kulcsa a teljes életmódváltás, ám ezt is jobb kis lépésenként elkezdeni. Jó indulás lehet, ha arra törekszel, hogy minden nap fogyassz valamilyen friss zöldséget.
Ezeknek a növényi táplálékok tele vannak rostokkal, ami csökkenti az étvágyat, sőt, vitamint és antioxidánsokat is bőségesen tartalmaznak, azonban alig van bennük kalória. Ha energiadúsabb ételek helyettesítésére használod őket, például minden nap egy köret elkészítéséhez, akkor akár ezzel egy aprósággal is leadhatsz havi fél-1 kilót.

Mutatunk 10 olyan, télen is frissen elérhető zöldséget, mely kifejezetten hatékony a zsírégetésben, így, ha ezeket rendszeresen fogyasztod, a jövő évet egy kialakulóban lévő jó szokással kezdheted majd, nem karácsonyi pocakkal!

10. Patisszon

A patisszon káliummal és magnéziummal lát el, gyakorlatilag zsírmentes, ám 100 grammja akár 5 gramm rostot is tartalmazhat, ami igen magas.

9. Fodros kelkáposzta

A fodros kel igazi vitaminbomba, tele a máj és az epe munkáját segítő zöld festékanyaggal és rosttal. A növények közt a fehérjetartalma is magasnak számít.

 

Még nincs vége! LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: