Lehet, hogy rosszkor iszod a kávét?

Sze. 06 | 1. oldal - fitnesslife.hu

„Vannak konfliktusok, amelyeket már a kávé illatára is megoldódnak” – tartja a mondás. A kávézás nagyhatalma – sokak szerint kiérdemelte Magyarország azt, hogy így emlegessék. Ezért is tartották a World of Coffee rendezvényét Kelet-Európában először hazánkban.

World of Coffee

Budapesten több, mint 40 olyan kávézó van és több, mint 100 olyan vendéglátó helyiség, ahol magas minőségű kávét forgalmaznak – mondta Dávid Bence, a Speciality Coffee Association kommunikációs koordinátora.

Rengeteg kávéturista érkezett a magyar fővárosba idén júniusban és csodálkoztak, hogy ilyen sok minőségi kávét lehet itt fogyasztani. Mi magyarok egyre inkább adunk a minőségre, hiszen elsősorban élvezeti értéke miatt fogyasztjuk a kávét, azonban a hatásairól sem feledkezhetünk meg, így a mértékletességre is ügyelni kell.

Czinege Tamás gasztronómiai tanácsadó elmondta

“Tudományos kutatások szerint az egészséges mennyiség a napi 2-3 kávé, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a vérnyomást is megemeli a kávé fogyasztása. Éhgyomorra nem ajánlatos inni! A nap első kávéja a legmeghatározóbb, ezért a körülmények is fontosak, az időzítésre fontos figyelni.”

 

Frei Tamás elárulta, mikor érdemes meginnunk az első kávénkat. Lapozz >

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: