Egészséges édességekReceptek

Isteni finom lisztmentes banános pekándiós palacsinta – 4 hozzávalóból!

4 hozzávalós pekándiós palacsinta recept

Édességre vágysz? Van 10 perced? Akkor irány a konyha! Egy olyan receptet mutatunk most neked, amihez összesen 4 hozzávalóra lesz szükséged. Ráadásul egészséges, finom, és lisztmentes is egyben! Csak aztán jusson mindenkinek 🙂

 

Egy gyors reggelit dobhatsz össze ezzel a könnyű recepttel, és még extra cukrot sem kell hozzáadnod, ha elég érett banánt használsz a tésztához, bár ízesítheted juharsziruppal, mézzel, vagy bármilyen mogyorófélékből készült vajjal (mogyoróval, mandulavaj, dióvaj, kesudióvaj, pisztáciavaj stb.), válaszd ki az ízlésedhez leginkább passzolót, bár az lenne a legjobb, ha tényleg nem ízesítenéd semmivel. Hidd el, így is isteni finom lesz!

 

 

HOZZÁVALÓK A PALACSINTÁHOZ:

 

  • 1 közepesen érett banán – minél érettebb, annál jobb!
  • 2 evőkanál darált zabpehely
  • 1 nagy tojás
  • 2 evőkanál darált pekándió

 

ELKÉSZÍTÉS:

 
 
  1. Törd össze a banánt egy villával egy közepes edényben, amíg pépes állagú nem lesz. Add hozzá a feltört tojást és a zabot, és keverd jól össze.
  2. Melegíts egy tapadásmentes serpenyőt közepes fokozatra, önts bele annyi tisztát, amiből 3 palacsinta fog kijönni. Szórd meg pekándióval, és süsd 3-4 percig. Fordítsd meg a palacsintát, majd a másik oldalát is süsd eddig, amíg aranybarnára nem sül.
  3. Ízesítsd kedved szerint bármilyen cukormentes sziruppal, mézzel, vagy vajakkal.
 

 

 

 

 

TÁPÉRTÉK:

 

  • Kalória: 318 kalória
  • Zsír: 16,5 g
  • Koleszterin: 186 mg
  • Nátrium: 72,5 mg
  • Szénhidrát: 36g
  • Cukor: 15,5 g
  • Fehérje: 10 g

 

 

A következő oldalon hoztam neked egy extra titkos meglepi receptet, egy különleges hozzávalóval 😉

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: