8 magnéziumforrás TÚLSÚLY és feszültség ellen

nov. 07 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Tudtad, hogy a magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag az emberi szervezet működésében? A legtöbben azonban mégsem fogyasztanak eleget belőle. A gyakori vádligörcs éjjelente, a stresszhelyzetekre adott ideges reakció, a hangulatingadozások, illetve a csokoládé utáni állandó sóvárgás(!) is arra utal, hogy a szervezetedben kevés a magnézium.

 

Minden nap szükséged van magnéziumra!

A stresszre a szervezet fokozott magnézium felhasználással reagál, szüksége van erre az ásványi anyagra a mindennapos feszültségek leküzdéséhez. Ennek köszönhetően a magnéziumhiány nagyjából általánosnak mondható hazánkban, pedig sok egyéb hatása mellett, még a fogyást is hatékonyan segíti, ha elegendő mennyiségben van jelen a szervezetben. Megmutatjuk a 8 legjobb, természetes magnézium forrást, amiket rendszeressé kellene tenned az étrendedben:

Íme, a 8 legjobb magnéziumforrás, amire Neked is szükséged van:

8. Banán

Bár a banán nem a diétás ételek táborát erősíti, magas magnézium- és káliumtartalma miatt hetente egy kisebb banán kifejezetten jót tesz az egészségnek.

 

7. Hüvelyesek

Az egyik leghatékonyabb magnéziumforrást a hüvelyesek, például a bab és a borsó jelentik. Érdemes hetente legalább egyszer beiktatni az étkezésedbe, ám a típusodnak megfelelően – link – figyelj a számolásra, mivel mind fehérje-, mind szénhidráttartalma magas!

 

6. Étcsokoládé

A csokoládé utáni sóvárgás nem véletlen magnéziumhiány esetén. A kakaó szárazanyag-tartalom ugyanis nagy mennyiségben tartalmazza ezt a csodás ásványi anyagot, így a 70% feletti kakaótartalommal rendelkező, és hozzáadott cukrot nem tartalmazó étcsokoládé az egyik legjobb magnéziumforrás.

 

5. Spenót, kelkáposzta

A sötétzöld levelű növények szinte nullás kalóriatartalommal, ellenben magas rost- és ásványi anyag tartalommal rendelkeznek, többek közt remek magnéziumforrást jelentenek.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: