Magvas buci – Negyedannyi szénhidráttal!
Recept:
Hozzávalók (6db-hoz):
– 50g zabpehely
– 50g kókuszreszelék
– 50g lenmag
– 50g szezámmag
– 20g/2 ek chiamag vagy útifű maghéj
– 1dl víz
– 4db tojás
– 1 kávéskanál só
– 1kávéskanál szódabikarbóna
– Tetejére: napraforgómag, lenmag, szezámmag, tökmag
Elkészítés:
1. A chiamagot/ útifű maghéjat 1dl vízbe beáztatjuk.
2. Ezalatt a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a lenmagot és a szezámmagot kimérjük és ledaráljuk, majd hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát és a tojásokat.
3. Végül a már zselés állagú chiamagot/ útifű maghéjat is belekeverjük.
4. A sütőt előmelegítjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egy kisebb merőkanál segítségével 6 kis bucit formázunk. Tetejüket a tetszőlegesen választott magvakkal megszórjuk.
5. 200fokon 20percig aranybarnára sütjük.
Összehasonlítás és tápanyag tartalom a Következő oldalon
A cikk a következő oldalon folytatódik: