Egészséges ebéd és vacsora tippek

Magvas buci – Negyedannyi szénhidráttal!

Magvas buci – Negyedannyi szénhidráttal!

Recept:

Hozzávalók (6db-hoz):

– 50g zabpehely
– 50g kókuszreszelék
– 50g lenmag
– 50g szezámmag
– 20g/2 ek chiamag vagy útifű maghéj
– 1dl víz
– 4db tojás
– 1 kávéskanál só
– 1kávéskanál szódabikarbóna
– Tetejére: napraforgómag, lenmag, szezámmag, tökmag

 

Elkészítés:

1. A chiamagot/ útifű maghéjat 1dl vízbe beáztatjuk.
2. Ezalatt a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a lenmagot és a szezámmagot kimérjük és ledaráljuk, majd hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát és a tojásokat.
3. Végül a már zselés állagú chiamagot/ útifű maghéjat is belekeverjük.
4. A sütőt előmelegítjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egy kisebb merőkanál segítségével 6 kis bucit formázunk. Tetejüket a tetszőlegesen választott magvakkal megszórjuk.
5. 200fokon 20percig aranybarnára sütjük.

 

Összehasonlítás és tápanyag tartalom a Következő oldalon

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: