A kétgyermekes magyar édesanya 40 kilót fogyott! Elmondta, mi vált be neki

Sze. 10 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Zólyomi-Zsirkai Noémi egy híján 100 kiló volt, amikor első kislánya születése után úgy döntött, hogy életmódot vált. Az érdi anyuka azóta hatalmas átalakuláson ment keresztül és hivatásos edzőként más nőknek segít visszanyerni régi alakjukat és az önbizalmukat.Noémi nem volt kövér fiatalon, de azért mindig súlyosabb volt az átlagnál. A 172 centis magasságához a húszas évei elején 70-75 kiló társult. Amikor azonban megismerte későbbi férjét, ebből rövidesen 80 kiló lett. Az esküvőre diétázni akart, de kiderült, babát vár. A szülőszobába 96 kilósan ment be és kislánya születése után mindössze négy kilóval lett kevesebb.

A kétgyermekes magyar édesanya 40 kilót fogyott!

A legtöbb édesanya a szoptatással fogyni kezd, de vannak olyanok is, akik ekkor kezdenek csak el gyarapodni. Közéjük tartozott Noémi is, aki pár hónap múlva már 99 kilót nyomott. Ezt látva a 24 éves édesanya sírva borult a fürdőszoba kövére. Ott és akkor döntötte el, ha törik, ha szakad, le fog fogyni. Az érdi anyukának sokat segített, hogy gyermekkora óta sportolt, karatézott. Ez az élet más területein is kitartásra nevelte. Súlyvesztéséről egy közösségi portálon kezdett naplót vezetni, majd saját blogja lett. Közvetlen, kedves, őszinte soraival hamar nagy olvasóközönséget szerzett magának és valódi példaképpé vált. A fiatal anyuka kitartóan, egészséges étkezéssel, rendszeres mozgással, fokozatosan 38 kilótól szabadult meg. Időközben szült még egy kislányt és ma már szakképzett edzőként tornáztatja a fogyni vágyókat Érden. 
Olvassátok el a vele készített interjút:

– Gondoltad volna néhány évvel ezelőtt, hogy nemcsak életmódot váltasz, de hivatást is?

“Nem. Még akkor sem fordult meg a fejemben, hogy edző leszek, amikor lefogytam, de azt tudtam, hogy biztosan az egészséges életmóddal szeretnék foglalkozni valamilyen módon. Célom volt segíteni másoknak, és megmutatni az embereknek, hogy le lehet fogyni minőségi étkezés és testmozgás mellett. Nem kell koplalni vagy divatdiétákat választani hozzá.Az edzői képzettség megszerzésének ötlete akkor jött, amikor megkért néhány barátnőm, ismerősöm, hogy tartsak nekik heti egy-két alkalommal edzést. Úgyhogy elvégeztem az aerobikedzői, a preventív gerinc, step aerobik tréneri képzést és még néhány mást.”

 

– Mit volt a legnehezebb elviselni az egészséges életmód felé vezető út során?

“Volt, hogy sokat sírtam a bántó megjegyzések miatt. Aztán egyszer a férjem azt mondta, azzal, hogy kitárulkozok a világnak az internetes naplómban, el kell fogadnom, hogy vannak gonosz emberek, akik hátráltatni próbálnak. Ezután csak magamra figyeltem, a cél lebegett a szemem előtt és csak azokkal az emberekkel foglalkoztam, akiknek tényleg számított a véleménye. Ennek ellenére lehet, hogy az ellentábor is kellett ahhoz, hogy most az legyek, aki vagyok.”

– Szerinted a családod az elején elhitte, hogy te le tudsz majd fogyni?

“Örök fogyókúrázó voltam. Minden hétfőn nekiálltam, és szerdára elfogyott az erőm. 70-75 kiló körül mozogtam, megszokták, hogy mindig diétázom. Amikor azonban látták, hogy ezúttal tényleg hetek óta kitartok, mozgok és megfelelően eszem, mert valóban felvettem a kesztyűt, messzemenőkig mellettem álltak.Mondják, hogy az elhízás mögött gyakran lelki okok állnak, de nálam boldogabb családban kevesen nőnek fel, ezért nálam sokkal inkább a szokások voltak a bűnösek. Otthon mindig volt cukros üdítő és nassolnivaló az asztalon. Nagy mennyiségeket ettünk, mert anyukám fenségesen főz, és a sok munka mellett elkényelmesedtem, háttérbe szorult a sport, ebéd után lecsúszott a süti, a fagyi, a csoki. A párommal, amikor megismerkedtünk, gyakran mentünk cukrászdába, étterembe.”
 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: