Egészséges ebéd és vacsora tippek

Házi majonézes- cukkinis szendvicskrém – Muszáj kipróbálnod!

Fontos, hogy friss, házi cukkinit használj, mert így lesz a legegészségesebb és legfinomabb a saláta. A majonézt is házilag készítjük hozzá, úgyhogy nincs mitől félni 😀

 

Házi majonézes- cukkinis szendvicskrém

Hozzávalók:

3 gerezd fokhagyma
víz, só, cukor, citromlé
1 tojás sárgája
250 ml olaj
1-2 kiskanál mustár
2-3 nagyobb cukkini
só – ízesítéshez
140 g joghurt

Elkészítés:

A cukkiniket hámozd meg, a magokat szedd ki, vágd ketté és reszeld le egy nagylyukú reszelőn. Egy edénybe tégy oda vizet, sózd meg és mikor forrni kezd, tedd bele a lereszelt cukkinit. Az egészet főzd puhára, ez kb. 5 perc, majd tedd bele az egészet egy szűrőbe, hogy lecsepegjen a víz, nyomkodd meg egy kanállal, hogy gyorsabban menjen a procedúra.

Készítsd el most a majonézt. Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű (a tojás sárgája, az olaj és a mustár). Tedd a tojás sárgáját egy tálba, majd vékony sugárban öntsd hozzá az olajat miközben állandóan kevered habverővel. Amint elkészült, add hozzá a mustárt, pici cukrot, sót és egy pici citromlevet is (ha ehhez a keverethez adsz még 1 doboz tejfölt, kész is az isteni házi majonéz 🙂 )

De ennél a receptnél joghurtot használunk (tejföl is teljesen jó, ha azt jobban szereted). Az elkészült majonézbe tedd bele a cukkinit. Tisztítsd meg a fokhagymákat, zúzd össze és keverd bele a cukkinis alapba. Fűszerezd, ha még szükséges.

És kész is a rendkívül ízletes keverék, amely friss házi kenyérre kenve a legfinomabb 😉

 

Ez is érdekelhet: