Makacs zsírpárnák, narancsbőr és vizesedés

ápr. 12 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Biztos sok női társam észrevette már, hogy menstruáció előtt és alatt a mérleg mindig többet mutat, mint amennyit szokott. Nekem ez csak akkor tűnt fel, mikor étkezési naplót vezettem és rendszeresen mértem magam. Eleinte nem tudtam mitől van és a kevés szénhidrátnak köszönhetően, párszor majdnem megröptettem a mérleget. Aztán rájöttem, hogy ez csak víz és pár nap alatt visszaáll a súlyom. Majd azt is észrevettem, hogy 1-1 magasabb ch-s nap után, másnap reggelre bepüffedt az arcom. Szemeim alatt olyan táskák ékeskedtek, amivel egy nagy-bevásárlást is el tudtam volna intézni. 😀

 

Jelek

Jó volt erre rájönni, mert így legalább az edzésre érkező, diétát (elvileg) betartó vendégeimet is le tudom „buktatni”. Hiába mondják, hogy nem ettek semmi tiltottat, a végén mégis kiderül, hogy italozás volt előző nap és becsúszott egy bukta vagy egy kis chips az arcba. Két dolog miatt felesleges eltitkolni az ilyet. Az egyik, hogy attól, hogy nem látta senki, hogy megetted azt amit nem kellett volna, attól még megetted és gátolja a fogyásodat. A másik, hogy nem az edződdel vagy a tanácsadóddal babrálsz ki, hanem magaddal. Egy-egy ilyen botlás igazi kudarchoz vezethet, ami a diétádat illeti. Eleinte csak vizesedés, majd szépen lassan észrevétlenül megindul a zsírosodás is. De térjünk rá a lényegre a vizes típusú hízásra.

Honnan vehető észre, hogy vizesedünk?

Lehet, hogy nem rendelkezünk nagy súlyfelesleggel, de testünk egyes részein cuki kis zsírpárnák akadályozzák, hogy a farmer kényelmes legyen. A kellemetlen közérzet mellett, puffadás, szem alatti ödémák, végtagduzzanatok és narancsbőr is árulkodhat a vizesedésről. A kritikus területeken nyomáspróbát is végezhetünk. Ujjaddal nyomd meg a combodat és ha ezután kifehéredik és ottmarad az ujjnyomod a bőrödön, akkor bizony vizesedés állhat a „nemfogyásod” hátterében.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: