Hírek

A málnaszezon közepén fel kell tenni a nagy kérdést: mosni vagy nem mosni?

A málnát úgy kell enni, hogy fürdőruhában állunk a kertben a sorok között, a talpunkat szúrja a fű és toljuk az arcunkba a naptól meleg málnát. Néha lepöccintünk egy-két mezei poloskát, ennyi.

Mosni vs. nem mosni

Na de mi van, ha ilyen lehetőség híján reggelire veszek egy kis tálca málnát a CBA-ban? Mossam meg? De hát akkor szétesik! Egyem a tálcáról, majd csak lesz valami?

Tele van a világháló tanácsokkal, mosás, nem mosás, mindenki tudja az igazat. Mivel a málna puha, a víztől szétesik és eltűnik az illata, amitől a málna a legjobb gyümölcs a világon, szóval mosni hülyeség. De mi van, ha a tenyerébe tüsszentett, aki leszedte és hasmenéses volt, aki csomagolta? Utánaolvastam, de minek:

Fölösleges, elég, ha a sérült szemeket kiválogatjuk a többi közül!

Mosni kell: egy tálba engedjünk hideg vizet, öntsünk bele 1 dl ecetet és pár percig hagyjuk állni benne a gyümölcsöt!

A rovarok betegségeket hordoznak, ezért muszáj megmosni!

Az immunrendszerünk megoldja, nem kell mosni!

Kell, de csak merítve, sima vízben!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: