Második fitt anyuka versenyem – A versenyfelkészülésről

máj. 22 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Először is szeretném megköszönni családomnak, barátaimnak, ismerőseimnek, vendégeimnek, követőimnek… mindenkinek a rengeteg kedves szavakat, üzeneteket, támogatást, biztatást, szurkolást! Nagyon hálás vagyok érte és nagyon motiváló volt számomra, hogy ennyien támogatnak!

 

Versenyfelkészülésem

2017. január 1-től készültem a második versenyemre. Az első pár hétben izomépítés volt, mely jól sikerült, majd következet szépen fokozatosan a szálkásítás, versenydiéta. Március környékén lelki válságba kerültem, de nem adtam fel a felkészülést folytattam, csak nem volt 1000%-os a táplálkozás, ami nagyon nem volt hasznos a felkészülésben! Versenyfelkészülés alatt nincs csalóétkezés, mellé evés pláne nem! Kényszerevőként nehezebb volt fegyelmezni önmagam és bizony jó párszor nem sikerült, de nem adtam fel, folytattam. A versenydiéta kemény, drasztikus ch bevitel, alacsony kalóriabevitel… melynek eredménye nálam az állandó puffadás volt. Eleinte azt hittem, érzékeny vagyok a tejtermékekre, így kiiktattam mindent, a kedvenceimet is, a túró-t, a cottage cheese-t… továbbra is puffadtam, majd következtek a gluténtermékek, így ezeket is lecseréltem…de továbbra is puffadtam.

 

Segítséget kértem követőimtől, hogy szerintük mi lehet az oka, mitől puffadok?

Sok jó tipp/tanács érkezett, de a puffadás továbbra is maradt. Lecseréltem a kedvenc fehérjeporomat is laktóz-gluténmentesre, mely nagyon rossz ízű volt, de megittam. Tényleg mindenre odafigyeltem, mindent betartottam, de továbbra is puffadtam. Ez nem csak testileg, hanem lelkileg is megviselt. Nagyon sok munkát fektettem a felkészülésbe és az eredmény nem jött, csak a puffadás. Verseny előtt 4 héttel voltam… Az én tippem az alacsony ch bevitel volt már a kiiktatások után, de nem erősített ebben meg senki, így nem nagyon tudtam, hogyan tovább… Emeljem a ch bevitelt vagy maradjon minden így? A versenyzés, a versenydiéta, az egész felkészülés számomra újdonság és nincs felkészítő edzőm, szponzorom, aki utasításokat adna, segítene akármiben is. A saját erőből építem fel ezt is, ahogyan anno az életmódváltást is és sikerülni fog kitapasztalni a dolgokat. Az életmódváltás és a versenyfelkészülés két különböző dolog és az utóbbi sokkal nehezebb!

~Lapozz a folytatásért

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: