Második fitt anyuka versenyem – A versenyfelkészülésről

máj. 22 | 2. oldal - fitnesslife.hu

Instagram

Instagramon követhető volt felkészülésem, folyamatosan posztoltam a folyamatokat, a problémákat és az egyik ismerősöm megerősített abban, hogy bizony a ch bevitel lesz az oka a puffadásomnak, (napi 0-25-50-100g ch-kat vittem be, elosztva…) emeljem meg. Pár üzenetet váltottunk és azt tanácsolta, hogy a napi ch bevitelemet edzés utánra időzítsem. Nem sok időm volt versenyig, nem akartam feladni, lemondani a versenyről, így megfogadtam a tanácsát. A ch bevitelt magamnak állítottam be és napról-napra egyre jobb volt, fokozatosan visszaállt minden és kevesebbszer puffadtam.

Május 7-én lett volna a versenyem, vagyis arra készültem, de szerencsétlenségemre csúnyán bedurrantak a manduláim előtte 1 héttel. Se enni, se inni, se beszélni nem bírtam és kényszerpihenőt kellett tartanom az edzésekben. Mivel nem tudtam enni nagyon, újra egyre többször puffadtam, teljesen kikészültem. Folyamatosan próbára tett az élet, de azért se adtam fel, mondtam le a versenyről! (tavaly az októberi versenyt elengedtem, mert kiégtem, újra ezt nem akartam!) Pozitívan álltam hozzá és azt mondtam:

Nem baj! Nem érdekel mi lesz, mi fog történni, május 20-án ott leszek az anyuka versenyen!

 

Elérkezett a nagy nap!

A formával nem voltam megelégedve és picit puffadtam is, de amit mondtam, ahhoz tartottam is magam. Ott voltam a május 20-ai anyuka versenyen, mely nagyon izgalmas volt és szuper! Hihetetlenül, fantasztikus élmény és csak biztatni tudok mindenkit! Nem tagadom, hogy nehéz a felkészülés, családos anyukaként pláne, de mi anyukák is, képesek vagyunk bármire! Ha szeretnénk kipróbálni a versenyzést, ne féljünk elindulni és nem szabad úgy hozzáállni, hogy “nekem ez nem fog sikerülni… én nem indulhatok egy ilyen versenyen, mert….”

 

A profik is voltak kezdők, ezt ne feledjük!

Nekem sem volt az első versenyen olyan formám, mint x anyukának, de ez nem vette el a kedvem, mert tudtam, hogy én is képes vagyok rá!
A mostani felkészülés alatt úgy készültem, hogy a helyezés nem érdekel, önmagamtól legyek jobb! Ezt sikerült elérnem, mert jobb voltam önmagamtól, a tavalyi formától. Számítottam arra, hogy lesznek tőlem jobbak is, az elsőből tanulva tudtam mire számítsak és ez sem ért kudarcként, sőt! meglepetés volt az egész, hogy lett egy kupám. 😀

Természetesen van még bőven munkám, de elindultam az úton, mertem kipróbálni a versenyzést és nem bánom! Versenyzésen kívül is folytatom a munkát, mert szeretném kihozni önmagamból a legtöbbet, a legjobbat. A célom már egyre közelebb van, amiért harcolni fogok!

***** GRATULÁLUNK TIMI! NAGYON ÜGYES VOLTÁL! 🙂 *****

 

Földi Tímea
3 gyermekes anyuka, wellness-fitness-életmód tanácsadó, piloxing és aerobik oktató

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: