Medicinlabdával az erős hasizmokért – 9 hatékony gyakorlat

ápr. 26 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A súlyzók és a kettlebellek kiváló kiegészitői az edzéseknek. Ám nem ez az egyetlen súly, amit az edzőteremben vagy akár otthon használhatsz. Ideje kipróbálnod a medicinlabdát! A medicinlabda szinte a hasizom gyakorlatokra lett teremtve, hiszen az egyszerű gyakorlatokkal kiegyensúlyozza a tömeget, amit a súlyzók nem tesznek lehetővé. A legjobb, hogy a medicinlabda többféle súlyban és nagyságban kapható, szóval mindenki kiválaszthatja a számár megfelelőt. 

A következő 10 erőgyakorlat nemcsak a hasizmokat dolgoztatja meg hatékonyan, hanem a törzs minden izmát is. Próbálj meg ezekből a gyakorlatokból 3-4 gyakorlatot beiktatni a következő edzésbe vagy csinálj ezekből a gyakorlatokból egy edzéstervet az előírt ismétlésekkel!

9. FELÜLÉSEK MEDICINLABDÁVAL

Feküdjünk le homlokkal a plafon felé, a térdeket hajlítsuk be a talpakat pedig tegyük a földre. A medicinlabdát tartsuk mindkét kezünkkel a fejünk fölött. Emelkedjünk fel a földről, mintha fel akarnánk ülni, és emellett emeljük fel a fejünk mögül a medicinlabdát és tegyük magunk elé. Ne felejtsük el kellően bekapcsolni a hasizmokat. Csináljunk 8 és 16 ismétlést.

 

8. TÖRZSFORDÍTÁS (RUSSIAN TWIST) MEDICINLABDÁVAL

A gyakorlatot kezdd ülőpozícióban, a lábaiddal a földön, behajlított térdekkel, medicinlabdával a mellkasodnál. Fordulj a törzseddel jobbra, mintha le szeretnéd tenni a medicinlabdát, a térdeid pedig fordítsd az ellenkező irányba. Térj vissza a kiindulási pontba, majd fordulj a törzseddel balra, a térdeiddel pedig enyhén jobbra- viszont próbálj nem hozzáérni a földhöz. A csípőd a tréning teljes időszaka alatt próbáld stabilan tartani. Ismételd meg a gyakorlatot úgy 8-12 alkalommal.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: