Még a Tényekben is bemondták: “Igazából 11 és 3 között KELL napozni!”

máj. 31 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Pont az elmúlt időszakban estem át egy részletes melanóma vizsgálaton – sok más vizsgálattal egyetemben – szóval teljes mértékig képben vagyok a napozással, szoláriumozással és bőrproblémákkal és tudnivalókkal kapcsolatban. Mindezek után azt hallani, hogy a TV-ben arra buzdítják az embereket, hogy 11 és 3 között KELL napozni, bőrgyógyászokat meghazudtolva, mert az a legjobb és sokkal több D-vitamint nyerhetünk ki a napból ilyenkor… FELHÁBORÍTÓ!

 

“Mostantól nem tilos 11 és 15 óra között a napra menni…”

Eleve mi ez a kijelentés, hogy mostantól nem tilos?!? Hozzá értő, profi szakemberek, orvosok és kutatók vizsgálják hosszú évek óta a bőrt, bőrbetegségek kiváltó okait és állítják fel a megalapozott diagnózisokat és ezután jön egy kutató, aki azt állítja, hogy ezt tekintse mindenki semmisnek, mert most már SZERINTE nem tilos napozni 11 és 15 óra között… Már elnézést, de ez mindennek a teteje, kinek képzeli magát?!

Profi sebész és bőrklinika vezetője orvosai határozottan, konkrétan kijelentették nekem, hogy NEM SZABAD napra menni ebben az időszakban, mert nagyon veszélyes a bőrre nézve! (és a szoláriumot is megtiltották, mert az ott található sugárzások fokozzák a bőrbetegségek kialakulását). Említették, hogy az elmúlt néhány évben megsokszorozódott a melanómás betegek száma, ráadásul most már rengeteg fiatalt is érintenek ezek a bőrproblémák…

Az a legrosszabb, hogy ezt a műsort emberek százezrei nézték és ugye sokan mindent elhisznek a TV-ből…

A riportban aztán Szendi Gábor klinikus,  a tenyek-tevhitek.hu honlap gazdája kerek perec kimondja, hogy

Igazából pont akkor kell napozni, amikor a bőrgyógyászok tiltják, vagyis 11 és 3 között, mert akkor a legintenzívebb a D-vitamin szintézis.

 

Ebben a riportban is elhangzik, hogy valójában a naptej az, ami rákkeltő

A riport második felében aztán szóba került, hogy “amerikai kutatók szerint” azért mégsem hülyeség bekenni magunkat és, hogy a D-vitamint máshogy is be tudjuk juttatni a szervezetünkbe, mint napozással.

Vagyis ez úgy hangzik, hogy tesz egy merész, minden eddigi tényt meghazudtoló kijelentést, aztán egy kicsit azért mégis igazat ad a profi amerikai kutatóknak… Most lehet azzal jönni, hogy anno 30-40 éve még naptej nélkül lehetett rohangálni a szabadban, délben és senkinek semmi baja nem lett, DE a világ változik, az ózon réteg vékonyodik és a nap káros sugárzása felerősödik egyre inkább;

Földünk ózonrétege 15 és 30 kilométer magasságban öleli körül bolygónkat. Ez a hármas oxigénmolekulából álló védőtakaró elnyeli a Napból származó, az életre halálos ultaibolya sugárzás legnagyobb részét. Az ultaibolya sugárzás az emberekben bőrrákot és szürkehályogot, a halaknál, békáknál és rákoknál pedig szaporodási problémákat okozhat, és még az óceáni tápláléklánc alján lévő egysejtű planktonokat is veszélyezteti.

Az 1970-es évektől az Antarktisz fölött egyre nagyobb ózonkoncentráció csökkenést mértek a kutatók. Majd az Északi-sarkvidék fölött is kimutattak koncentráció csökkenést, sőt a mérések azt bizonyították, hogy az egész Föld körül csökkent a sztatoszférikus ózon mennyisége.

 

Megalapozott kutatások bizonyítják azonban, hogy a napozás sokkal többet árt a bőrnek, mint amennyit a D-vitamin használ az egészségnek!

 

Milyen naptejet érdemes használni?

Szakértők, elismert és hozzáértő doktorok  azt javasolták,  hogy patikákban kapható, klinikailag tesztelt fényvédő krémeket érdemes beszerezni a maximális védelem érdekében (Bioderma, Uriage, Vichy, stb…) ÉS kivétel nélkül ugyanazt az utasítást adták: NE MENJÜNK KI A NAPRA 11 ÉS 15 ÓRA KÖZÖTT! Előtte és utána lehet napozni a megfelelő krémek használatával és attól sem kell félni, hogy nem barnulunk le, van ám ereje a napnak akkor is, higgyétek el.

Így végezetül tegyétek fel magatoknak a kérdést:

Az a fontos, hogy csokibarna legyek (mindegy, milyen áron) vagy az egészségem (ami mindennél fontosabb)?

 

 

KO

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: