A tabu, amiről beszélnünk kell: A kényszerevés

feb. 03 | 2. oldal - fitnesslife.hu

A kényszerevést, az alkoholhoz, a droghoz lehet hasonlítani. Mindegyik káros, és ezt pontosan tudtam én is. Viszont, sokáig nem volt erőm változtatni rajta. “Majd holnap, majd hétfőn….” Az egésznek az lett a vége, hogy lett egy-két egészségügyi problémám, amire már azt mondtam, hogy “ELÉG VOLT! Változtatnom kell!”

 A kényszerevésnek is oka van. Valami miatt megtörténik velük. De miért? Erre csakis mi tudjuk a választ! Nekünk kell megtalálni a kiváltó okot. Pl.: rossz munkahely, rossz párkapcsolat, rossz házasság, rossz anyagi helyzet, rossz tanulmányi eredmények, stresszes életmód stb. Bármi lehet az oka.

Ha nem szeretnél szakemberhez fordulni – bár senkit nem akarok erre rábeszélni, mert ez egy komoly betegség – akkor vedd kezedbe az irányítást!

Először is lelkileg kell elkezdened a munkát, és átgondolnod, hogy mit is szeretnél

Én nagyon sok motivációs könyvet, hanganyagot hallgattam, olvastam. Miután megtaláltam az okot, elkezdtem azon dolgozni, hogy ez változzon. Sok embernek ez őrültség, butaság…. De működik, és segít. Elképzeltem magam, hogy nem vagyok beteg, nem törnek rám falási rohamok, tudom kontrollálni az evést, jól érzem magam. Mérhetetlenül hittem önmagamban!

Étrend, táplálkozási szokásokon való változtatás

Száműztem az összes egészségtelen fehér lisztes-cukros élelmiszert, megtanultam egészségesen táplálkozni, főzni. Leszoktam a tévénézős rágcsálásról. Táplálkozási naplót vezettem. Megtanultam különbséget tenni a fizikai és az emocionális éhség között. 2-3 óránként ettem. Sok folyadékot ittam, elkezdtem rendszeresen mozogni.

Új életmódot alakítottam ki magamnak!

 

Szerző:

Földi Tímea / wellness-fitness-életmód tanácsadó, aerobik és piloxing oktató

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: