A cékla igen megosztó zöldség, sokan “félnek” tőle, pedig rengeteg értékes tápanyagot rejt, és nagyon sokféleképpen elkészíthető. Például almával, hagymával sütőben megsütve nagyon jó kis köret lesz, de készíthető belőle muffin, sütemény, édes és sós palacsintaféleség, és akár szendvicskrém is.
Céklás Túrós szendvicskrém recept
Hozzávalók:
150 g főtt cékla (Lild-ben vettem, főtt állapotában)
100 g túró
só, bors, fokhagymagranulátum, metélőhagyma
cukormentes (dijoni) mustár (kb. 10 g)
citromlé
Elkészítés:
A főtt céklát aprítógépben összeaprítjuk, majd elkeverjük a többi hozzávalóval, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.