Táplálkozás

Menta lekvár: isteni finom és jótékony is

Manapság egyre több különleges lekvárról szerzünk tudomást, így hát hoztunk egy újabbat; a menta lekvárt. Ez a lekvár azonban nem csak finom, de jótékony hatással van a szervezetedre is. 

 

A menta lekvárról néhány szó

A menta lekvár egy egyszerűen elkészíthető édesség, melynek kiváló az íze és aromája. És amellett, hogy nagyon ízletes, a menta lekvárnak még számos, a testre gyakorolt jótékony hatása is van: erősíti az immunrendszert, segít a megfázásos panaszok és gyomor problémák gyógyításában. Egy nagyon kellemes ízvilágú, természetes készítményről beszélünk, melyet használhatunk palacsinta töltelékeként, fagylaltok vagy akár különböző sütemények készítéséhez. Érdemes tehát kipróbálni és élvezni az ízét!

Menta lekvár recept

Hozzávalók

250 g menta levél
2 darab citrom
0,5 kg cukor (nyírfacukor, eritrit vagy amilyen édesítőt használsz)
0.5 l víz

Elkészítés

A mentát megmossuk, leitatjuk a fölösleges vizet róla és apróra vágjuk. A citromot héjával együtt szintén apróra daraboljuk. Az így kapott mentát és citromot egy edénybe főni tesszük és 10 percig forraljuk. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd átpasszírozzuk a keveréket. Az így kapott sűrű öntethez hozzáadjuk a cukrot és két órán keresztül lassú tűzön főzzük. Ha elkészült, tiszta üvegekbe öntjük és lezárjuk azokat.

 

Ez is érdekelhet: