Nem létezik egészséges fogyókúra!

jan. 16 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Rengeteg olyan tippel, tanáccsal találkozhatunk az interneten, ami az egészséges diétáról és fogyókúráról szól, és nagyon sokan meggondolás nélkül vágnak azokba bele, majd csodálkoznak, hogy csak ideig-óráig tartanak, vagy egyáltalán nem használnak.

Aki egy kicsit jobban beleássa magát, az tisztában van vele, hogy a koplalás, éhezés és önsanyargatás nem hogy nem használ, sőt kifejezetten káros a szervezetre. Ha valaki koplalni kezd, a test nem kapja meg a szükséges tápanyagokat. Ebben az esetben lelassul az anyagcsere, emellett nagy eséllyel következik be az úgynevezett jojó-effektus. Ilyenkor a szervezet a kiéheztetését követően nagyon gyorsan raktározásba kezd, és visszaszedi a keservesen leadott kilókat, egy esetleges újabb „veszélyhelyzettől”, vagyis tápanyagmegvonástól tartva.

A drasztikus fogyókúrák és a különböző divatdiéták helyett a megfelelő táplálékok biztosítása a legfontosabb szervezetünk számára. Nem titok, hogy a cukor, liszt, valamint a különböző tejtermékek túlzott fogyasztása elhízáshoz vezet.

 

 

A Metodic Food ezt szem előtt tartva országszerte kínál gluténmentes, tej- és tejtermék mentes, valamint cukormentes alapanyagokból készült prémiumfogásokat. Természetesen az inzulinrezisztenciásokra és vegetáriánusokra való tekintettel inzulinrezisztencia barát, valamint vegetáriánus ételek is megtalálhatók az étlapon.

Megtekintem az étlapot

 

Mivel fontos, hogy szervezetünk számára megfelelő táplálékot biztosítsuk, nem mindegy, hogy miből milyen arányban fogyasztunk. Három alap anyagcseretípust különböztetünk meg: fehérje, szénhidrát vagy egyensúlyi típus. Az étlapon található ingyenes kérdőív kitöltésével kiderítheted, hogy Te melyik típusba tartozol. Ennek eredménye alapján lehetőség nyílik egyénre szabottan étkezni ami azt jelenti, hogy saját típusod igényei szerint táplálkozhatsz a szervezet ideális egyensúlyának, valamint szellemi és fizikai teljesítőképességének maximalizálása érdekében.

Kitöltöm az ingyenes kérdőívet

 

Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a kérdőív mindössze 60%-os pontossággal ad eredményt. Egy anyagcseretípus-mérés keretein belül azonban szakemberek személyre szabott tanácsokkal és élelmiszerlistával látnak el. A mérésnek köszönhetően bárki új, egészséges életmódot kezdhet, javíthatja egészségi állapotát, közérzetét, vitalitását.

Érdekel az anyagcseretípus-mérés 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: