Miért nem tudsz lefogyni? Ezekről a dolgokról senki nem beszél

Júl. 08 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Rengetegszer hallottam már a problémát: Diétázom és rendszeresen mozgok, mégsem tudok lefogyni. Az ember tényleg mindent megpróbál megtenni, ráadásul becsületesen betartja a szabályokat, és egyszerűen nem mozdul a mérleg. Hidd el, van, aki mindennek ellenére még hízik is! Az elcsépelt tanácsok helyett összeszedtünk olyan indokokat, amikről alig beszélnek, de teljesen meggátolhatják a fogyást!

 

Miért nem sikerül lefogynom?

 

Túl keveset alszol – Vagy éppen ellenkezőleg

Több tucat kutatás bebizonyította, hogy rengeteg összefüggés van az alvás és az elhízás között. Azzal, ha rendszertelenül alszol (túl keveset vagy túl sokat), az anyagcserédet is összezavarod. Talán Te is tapasztaltad már magadon, hogy ha nem vagy kipihenve, akkor jóval éhesebb vagy, mint egy átlagos napon, amit egy jó alvás előzött meg. Ha van rá lehetőséged, igyekezz minden nap ugyanakkor elaludni, és ugyanakkor felkelni, aludj mindig 8 órát!

 

Nem figyelsz a vízre

Előfordulhat, hogy a folyadékbeviteled rendben van, tehát hivatalosan elegendő folyadékot fogyasztasz. Sokan azonban a folyadékot sportitalokkal vagy cukormentes és kalóriamentes innivalókkal igyekeznek eleget tenni a szükséges folyadékbevitelnek, ami nagy hiba! Vízre óriási szüksége van a szervezetednek. Ahhoz, hogy ne lassuljon le az anyagcseréd a csökkentett kalóriabevitel miatt, muszáj jó sok vizet fogyasztanod!

 

Lapozz a cikk folytatásáért!

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: