Minden 5. ember a rossz táplálkozás miatt hal meg

nov. 24 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A szívbetegségek és a dohányzás okozta halálozás tavaly vetekedett a háborúk és erőszak okozta halálozással – állapította meg egy nemzetközi tanulmány, amely szerint a legtöbben a mentális problémák és a rossz táplálkozás miatt betegek világszerte.


A betegséggel eltöltött évek száma is nő

A Lancet pénteki számában megjelent Betegségek globális terhei (Global Burden of Disease Study, GBD) című tanulmány megállapította, hogy miközben a várható élettartam világszerte nő, a betegséggel eltöltött évek száma is nő, a szegény országokban jobban, mint a gazdagabb országokban – írja az MTI.
Az IHME tanulmányának elkészítésében 130 ország több mint 2500 kutatója vett részt. A kutatás 195 országból és térségből 330 féle betegség, halálok és sérülés adatait elemzi. Christopher Murray, a kutatást vezető Washingtoni Egyetem egészségügyi mérésekkel és értékeléssel foglalkozó intézetének (IHME) igazgatója szerint

 

az elhízás, fegyveres konfliktus és mentális betegség triádja makacs és tartós akadályként tornyosul az aktív és élénk életvitel előtt.

 

Még nincs vége! Érdemes lapoznod!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: