Mit árul el a tested a lelkedről?

jún. 20 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Hogy melyik testrész vagy szerv megbetegedése milyen lelki problémát jelez, azt régóta vizsgálják az orvosok és természetgyógyászok egyaránt,. Összeszedtük, mire jutottak:

GYOMOR

Tipikus „menedzserbetegségnek” nevezik a gyomorbántalmakat és az e szervet érintő bajokat. A stresszes munkát végzők esetében azért is gyakoribb pl. a gyomorfekély, mert az illető valószínűleg sokat aggódik azon, hogy elég jó-e, meg tud-e felelni mindenkinek. Itt emésztjük meg a minket ért napi behatásokat, ezért ha valamit „nem tudunk lenyelni”, valami nem a vágyaink szerint történik, akkor az megbetegítheti ezt a szervünket

SZÍV

Mindent a „szívedre veszel”? A szív körüli görcs vagy fájdalom jelezheti azt, hogy az érzelmi életedben vannak problémák. szeretethiány, egy régi, rossz párkapcsolatból adódó megmaradt fájdalom, vagy egyszerűen csak a túlzott érzelmesség és az emiatti túlzott sértődékenység, sebezhetőség okozza a bajt. Először ezt próbáld meg kezelni.

FEJ

Túlgondolod a dolgokat, túlzottan kontrollálni próbálod az életed. Folyamatos és kemény önkritikát gyakorolsz, amivel bünteted is magad a „rossz” gondolatokért, lépésekért.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: