Edzőtermi 1×1 kezdőknek – Mit NE tegyél az edzőteremben?!

feb. 05 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ha eddig még ismeretlen terep volt számodra az edzőterem, de most végre rávetted magad, hogy többször meglátogasd, nem árt, ha megfogadsz pár tanácsot az ott eltöltött idő hasznosságára nézve! Ha nem pusztán az izzadságszagú levegő beszippantásának mámora vonz, hanem azért mész edzeni, mert változtatni szeretnél a külsődön és az egészséged minőségén, akkor e néhány alapvető tipp a segítségedre lehet!

7. Nem kell az egész motyódat magaddal cipelned a terembe, az öltözőkben már vannak jól zárható szekrények, ahol kényelmesen elhelyezheted a cuccodat

Elég, ha egy törölközőt, egy kulacsot és esetleg fejhallgatót viszel magaddal.

 

6. A teremben töltött idő nem kell, hogy órák hosszat tartson!

Nem a mennyiségi, hanem a minőségi idő számít! 60-80 perc bemelegítéssel és nyújtással együtt is elég. Ha túl hosszúra nyújtod az edzésed, az túledzést eredményezhet, ami folyamatos alkalmazás esetén túledzettséghez vezet és csak akadályozza az izomzatod fejlődését.

 

5. Edzés előtt és után se egyél össze-vissza csak azért, mert úgyis edzel, „ledolgozod”

A céljaid eléréséhez nem csak az edzés, hanem a tiszta étkezés betartása is fontos! Az étkezés minőségét és mennyiségét igazítsd az edzésekhez. Nem mindegy, hogy kardiózol vagy súlyokkal dolgozol! Ha nem vagy biztos a dolgodban, kérj szakértői segítséget, kérdezz meg gyakorlott edzőtársat, edzőt vagy dietetikust!

 

Lapozz, megéri! ,)

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: