Mitől lesz igazán kerek a popsid?

ápr. 07 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Kevés hölgy akad a civilizált világban, akit ne foglalkoztatna az, hogy mennyire nagy, kicsi, feszes és/vagy formás a hátsója. Az eltorzult énkép szerves része lehet például egy ízléstelen méretű és formájú mellimplantátum, de mostanában már az sem ritka, ha valaki hasonló módon próbál szert tenni egy formásabb hátsóra. Mások a női magazinok egyhetes csodatornáitól várják a megváltást. Mondanom sem kell, hogy mindhiába, hisz csak egyetlen módon lehet valakinek igazán formás, kerek fenek – ehhez pedig nehéz, rögös út vezet.

 

Mi adja a hátsód formáját?

A fenekünk formáját a farizom adja, vagyis pontosabban a mérete. Az emberi test izomzata adja azt a formát nekünk, ami tetszik a tükörben, függetlenül attól, hogy nő vagy, vagy férfi. Csak a zsírszövet tudja felülírni ezt a formát, ami viszont javarészt a bőr alatti kötőszövetben (és a belső szervek körül) helyezkedik el. A diéta lehetővé teszi, hogy a zsírszövetet a szervezet felélje. A nehézséget azonban az jelenti, hogy úgy kell diétáznod, hogy mindeközben izomtömeget ne nagyon veszíts. A farizom tömegét kell növelned intenzíven a formás popsiért, erre pedig két nagyon jó gyakorlat van; a Guggolás, kitörés és csípőemelés, valamint ezeknek a gyakorlatoknak számos fajtája. Ha kezdő vagy, minden bizonnyal elég lesz a saját testsúlyod és 10 ismétlés, ha viszont már edzésben vagy, akkor bizony nagy ellenállással, vagyis súlyokkal kell dolgoznod! Emellett a fehérjedús étrend is elengedhetetlen, akárcsak a megfelelő mennyiségű pihenés.
Lássuk ezeket a gyakorlatokat, miért jók és hogyan kell helyesen végezni:

Guggolás

Ez egy alapvető gyakorlat, ha szép, kerek és feszes popsira vágysz. Amellett, hogy ez maga AZ alapgyakorlat a combfeszítő erősítésére, és több izom is kap terhelést, a keringési rendszert is jó alaposan igénybeveszi. Ha jól csinálod, brutálisan meg tudod dolgoztatni a nagy farizmot és a középső farizmot egyaránt. Ha azt szeretnéd, hogy a terhelés jelentős része a fenekedre háruljon, végezz teljes guggolást. Ebben az esetben a mozgástartomány alsó holtpontja nem az a szakasz, amikor a combod teljesen vízszintes helyzetbe kerül, hanem az, ha amennyire csak bírsz, vízszint alá mész.

Különösen fontos a helyes testtartás, amit EBBEN a cikkünk megtanulhatsz.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: