Ha ezeket a tüneteket tapasztalod, nem ittál ma eleget!

máj. 18 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás szerepét nem győzzük eleget hangsúlyozni. Nem véletlenül, hiszen minden, legalább második embernél jellemző a dehidratáció, vagyis az, hogy nem fogyaszt megfelelő mennyiségű folyadékot a nap során.

A tested napi működéséhez minimum 2-3 liter vízre van szükség, abban az esetben is, ha egész nap nem csinálsz semmit. Minden folyamathoz, ami a testedben végbemegy, szükséges a folyadék – és amennyiben ezt nem pótolod megfelelő mértékben, a szervezeted lépéseket tesz. Elkezdi kivonni a sejtjeidből a vizet, hogy a fontosabb szervek optimálisan működhessenek, így dehidratáció jelentkezik. Legfőképpen a bőrből, izmokból, ízületekből veszi fel a szükséges mértékű folyadékot, ezért is lehetséges az, hogy a vízhiány a bőr korai ráncosodásához vezet. Kerüld el ezeket, ismerd fel a dehidratáció tüneteit!

 

A dehidratáció tünetei

5. Kevesebb energia

A folyamatos fáradtság érzés, a fittség hiánya gyakran utal dehidratációra, a sejtekből elvont folyadék miatt. Mivel ezek a sejtek szomjasak, nem tudják megfelelően ellátni feladataikat, így fáradtság, teljesítményromlás jelentkezik.

4. Fejfájás

A dehidratáció egyik egyértelmű jele a fejfájás. Sokan (tévesen!), azonnal gyógyszerért nyúlnak, ha tapasztalják a kellemetlen tünetet, azonban egy pohár friss vízzel szinte azonnal elmulasztható a fájdalom, és regenerálódnak a sejtek.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: