Nyaralás alatt is maradj formában! Megmutatjuk, hogyan:

máj. 26 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Lassan itt a nyaralások ideje….Akinek az edzés az élete része, annak nem számít, hogy éppen nyaral, üdül, kempingezik, körutazáson vagy hajóúton van, ott is talál módot az edzésre. Lehet, hogy nem a megszokott edzésformát tudja majd végezni, de a sport nem maradhat ki a pihenéssel töltött napokból sem. El lehet menni futni, lehet végezni saját testsúlyos edzéseket, vihetsz egy pár száz forintos gumikötelet vagy pár ezer forintos TRX kötelet, edzhetsz a hotel szobájában, kint a szabadban, bárhol. A nagyobb szállodák rendelkeznek konditeremmel is, de ha nincs erre lehetőség akkor sem kell megijedni.

Megnéztem Nektek a balatoni sportolási lehetőségeket és még én is meglepődtem mennyi lehetőség tárul a sportolni vágyó emberek elé.

Nézzük a balatoni kondiparkokat, ahol teljesen átmozgathatod magad:

Balaton Budapest felé eső csücskében, Balatonkenesén, közvetlen a vízpart mellett építették ki a parkot. Messziről játszótérnek látszódhat az esti naplementében, de ahogy közelebb érünk láthatjuk a benne rejlő lehetőségeket. A part mentén pedig futhatsz is, majd a füves területen elvégezheted az edzés végi nyújtásokat.

Balaton déli részének buliparadicsomában, Siófokon már több park is vár ránk. A felnőtt játszótérként is emlegetett szabadtéri fitnesz-parkok a Club 218 előtti partszakaszon, valamint a Bakony utcai sportos strandnál találhatók meg. Az eszközök segítségével megerőltetés nélkül mozgathatjuk át testünket, ezért használatuk nem igényel szakmai felügyeletet. Teljes edzésprogramot vihetünk végig velük a bemelegítéstől a levezetésig.

Balatonszemesen és Földváron is élhetünk a kiépített kondiparkok lehetőségeivel. Az északi parton pedig Keszthelyen, Vonyarcvashegyen, Balatonalmádiban és Balatonfüreden találunk parkokat. Füreden két helyen is kiépítettek ilyen parkot. Én talán a fenyvesekkel szegélyezett kiserdei parkot választanám, így a legnagyobb napsütés sem adhat okot arra, hogy kihagyjam az edzést.

De ha ezekre sincs lehetőség, akkor jöhetnek a saját testsúlyos gyakorlatok! Íme egy köredzés amit bárhol elvégezhetsz.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: