Nyaralás alatt is maradj formában! Megmutatjuk, hogyan:

máj. 26 | 3. oldal - fitnesslife.hu

5. Előre emelés: Ha maradt még víz az üvegedbe akkor továbbra is súlyzóként fog funkcionálni. Markold meg az üveg közepét, tenyered nézzen most a tested felé, karod nyújtva, tested mellett. Emeld fel az üveget nyújtott karral, vállmagasságig majd ismételd meg 12-szer a gyakorlatot.

6. Hasprés: Feküdj hanyatt, a lábadat egy padra feltéve. A karodat fond össze a tested előtt, vagy kulcsold össze a fejed mögött.Lassan hajlítsd vállaidat a térded felé, annyira, hogy lapockáid 3-5 cm-re eltávolodjanak a padlótól. Tarts ki így egy másodpercig, majd ereszkedj vissza a kiinduló helyzetbe és ismételd meg ezt 20-szor.

7. Egylábas álló vádli: Állj lábujjaiddal és talpad elülső részével egy pici magaslatra pl egy nagyobb kőre, vagy lépcsőfokra. Az ujjak nézzenek egyenesen előre, minél lejjebb tudod tenni sarkaidat, annál jobb.Lábadat egyenesen tartva ágaskodj lábujjhegyen olyan magasra, amilyen magasra csak tudsz. Lassan ereszkedj vissza kiinduló helyzetbe és ismételd a mozdulatot 15-ször.

8. Kitörés: Állj egyenesen. Egy nagy lépést lépj előre, és kinyújtott lábaddal lassan süllyedj guggolásba.Amint leereszkedtél ebbe a helyzetbe, tégy egy újabb lépést előre a másik lábaddal, úgy, hogy közben kinyújtod az eddig behajlított lábadat, tehát fel-le ereszkedve lépegetsz előre, gyakorlatilag támadóállásban.Ügyelj arra, hogy a gyakorlat végzésekor a térd ne menjen a boka elé. Ismételd lábanként 15-ször.

Ha minden előírt gyakorlatból megvan az 1 kör, akkor jöhet a rövid pihenés (pár perc), majd a következő kör. 3-4 kör elvégzése után nyújts le és élvezd tovább az üdülést.

 

Szerző:
Hohl Bernadett
Testépítő és fitness edző/ Táplálkozási és életmód tanácsadó

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: