Egyszerű őszi diéta tanácsok – hogy ősszel is szép lehess

nov. 08 | 2. oldal - fitnesslife.hu

Fontos, hogy ne a mérleg döntse el jól haladsz-e. Az izom nehezebb, mint a zsír. Így ha sokat edzel az is előfordulhat, hogy többet mutat a mérleg, mint mikor elkezdted. Ne aggódj! Ment le zsír is, de az izom gyorsabban fejlődik és telítődik. Csak ezért vagy nehezebb! Nehogy ezért feladd!

Vásárláskor mindig nézd meg az adott élelmiszer címkéjét, különös tekintettel az energia-, zsír- és cukortartalomra! Ezen értékek alapján könnyebb lesz kiválasztanod a rengeteg lehetőség közül a neked legmegfelelőbbet.

A folyadék

A megfelelő mennyiségű víz bevitele kulcsfontosságú! Igyál meg naponta legalább 1,5-2 liter ásványvizet, cukormentes gyógyteát stb. Még véletlenül se cukrozott üdítőket!

A mozgás

Mozgás nélkül nem megy! Természetesen ne gondolj rögtön a maratoni távra, kezdetben heti 3-4 alkalommal fél óra tempós séta is elegendő. Később aztán az időtartamot és a tempót is fokozatosan növelheted. Ha úgy érzed, a kocogás való neked, csatlakozz egy futóklubhoz, ahol nemcsak szakszerű segítséget kaphatsz az edzéshez, de remek társaságba is kerülhetsz.

Ha úgy véled, a kocogás túl monoton, keress egy edzőtermet. Ha pedig inkább az otthonodban szeretnél mozogni, rengeteg fitnesz-DVD közül válogathatsz!

Bármilyen sportot űzöl is, elengedhetetlen a lábszerkezetednek megfelelő cipő és egy jó sportmelltartó, hűvös időben pedig a réteges öltözködés.

HAJRÁ MINDENKI!

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: