Egészséges reggelik

Paradicsomos spenótos bruschetta hummussal?

Én személy szerint imádom a bruschettát, főleg ahogy a párom készíti. Most azonban találtam egy újabb verziót, amit kipróbáltam és egyszerűen isteni finom lett a végeredmény – abból is látszik, hogy nem maradt belőle egy darab sem, pedig egy nagy tepsivel sütöttem 😀 Érdemes kipróbálnod Neked is, íme, a recept:

Paradicsomos spenótos bruschetta hummussal

Hozzávalók

  • 1 teáskanál olíva olaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre koktélparadicsom
  • 2 nagy marék spenót
  • só, bors, bazsalikom
  • 4 szelet kenyér
  • 1/2 bögre hummus

Elkészítés

  1. Melegítsd fel az olíva olajat egy serpenyőben, add hozzá a vékonyra karikázott fokhagymát. 1 percig párold.

  2. Add hozzá a félbe vágott paradicsomokat 2-3 percre (közepes lángon csináld).

  3. Ezután add hozzá a megmosott, lecsepegtetett spenótot is és párold, míg meg nem fonnyad – eközben tedd a sütőbe/kenyérpirítóba a kenyereket.

  4. Ha megpirultak a kenyérkék, kend meg őket hummussal (a bolti is nagyon finom, de készíthetsz otthon is). Kanalazz rá 1-1 adag paradicsomos spenótos mixet, majd sózd, borsozd ízlés szerint, ha szükséges még.

Megjegyzés

*Én ciabattát használtam, de bármilyen kenyérrel isteni finom.

 

Ez is érdekelhet: