Mi a baj a rendszertelen étkezéssel? Durva, ami kiderült!

máj. 20 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Melyik a jobb? Óramű pontossággal beállított étkezések vagy rendszertelen, ilyen-olyan diéták? Kutatók vizsgálták, hogy milyen hatást gyakorolnak az egészségre, illetve a fogyás ütemére az étkezési szokások. Bár abban egyetérthetünk, hogy a rendszertelen étkezés minden szempontból kedvezőtlenebb…

 

Fogyás és az étkezés kapcsolata

Az emberi szervezet működése olyan, mint egy gépezeté. Pontos (menet)rendje van és igényli is a szabályszerűségeket. Vagyis igényli a rendszert, amire „beállhat”, aminek megfelelően a tőle telhető legjobb teljesítménnyel működhet.
Az étkezés pedig nem más, mint ennek a gépezetnek a legfőbb üzemanyaga, amiből sem a minőség, sem a mennyiség, sem pedig a rendszeresség nem mindegy.

Egy 2017-es tanulmány kifejezetten azt vizsgálta, hogy a rendszeres és rendszertelen étkezési szokások, milyen hatást gyakorolnak a szervezet működésére.

Döntően az alábbi területeket befolyásolják:
– anyagcsere
– vércukorszint
– étvágy
– vérnyomás
– cukorbetegség kialakulásának kockázata
– fogyás-hízás.

A fogyásra vonatkozóan a kutatók arra jutottak, hogy a rendszertelen étkezés a fogyás szempontjából még annál is rosszabb választás, mintha valaki egész álló nap, folyamatosan enne, de azt legalább rendszeresen.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: