A hagyomány ételeink közül elég sok kihalófélben van, mivel ahogy a világ, úgy a gasztronómia is átalakul, így egyes receptek háttérbe szorulnak, míg mások előtérbe kerülnek. Ismerjük meg ezt a húsvéti finomságot, a SÁRGA TÚRÓT!
Ínycsiklandó sárga túró – édesen és sósan is
Az úgynevezett sárga túrót ma már Magyarországon csak a Hajdúságban és Szabolcsban szokás összedobni, viszont Kárpátalján és Erdélyben hagyományosan húsvétkor eszik ezt a különlegességet.
Mi minden húsvétkor elkészítjük az édes verzióját és a főtt tojással és sonkával együtt esszük (nem meglepő a sós-édes párosítás, hisz pl. rántott camamberthez is áfonyaszószt kínálnak). Van, aki édességként eszi, mazsolával felturbózva.
Elkészítheted sósan, zöldfűszerekkel is, nyilván a recept eszerint változik – több sóval, 0 cukorral.
Készítsd el és próbálgasd, hogy Neked melyik verzióban a finomabb.
A cikk a következő oldalon folytatódik: