Sikertelen a diétád? Nem úgy fogysz, ahogy kellene? Ez állhat a háttérben:

okt. 17 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ha nyárra nem sikerült kialakítanod azt a formát, amire vágytál, ideje már most elkezdened a diétát és a rendszeres edzés, hogy jövőre önbizalommal telve vehesd fel a tavaszi, nyári ruháidat, szuper formában. Tudom, nem csak nyárra kell jól kinézni, ez tény, de az a legkoncentráltabb időszak, mikor “mindenre fény derül” 😀 Érdemes kialakítanod egy étrendet, amit hosszú távon tartani tudsz és a rendszeres sportot is be kell iktatnod a heteidbe. Te is tudod, hogy az internet tele van azzal a témával, hogy hogyan fogyjunk le könnyedén és gyorsan…azonban ez nem olyan egyszerű, mint ahogyan néhányan hangoztatják – sajnos nem olvadnak le a kilók csettintésre, 1-2 hét alatt. Ezért kell kialakítanod egy egészséges életmódot, drasztikus diéták helyett, amiknek nem is tart sokáig a hatásuk. Most összegyűjtöttük, hogy mit NE csinálj a fogyókúrád alatt.

Miért nem sikeres a diétád? Ezek állhatnak a háttérben:

5. Nem mozogsz rendszeresen

A kiegyensúlyozott étkezés mellett a mozgás elkerülhetetlen, ha azt szeretnéd, hogy sikeres legyen a fogyókúrád. Nem elég, ha néha-néha nekiállsz edzeni (bár ez is jobb, mint a semmi). Sokkal hatásosabb, ha egy rendszert viszel be az életedbe -ahogy ezt már említettem -, amit azzal tudsz a legjobban bevezetni, ha készítesz magadnak egy tervet. Hetente legalább 2x szánj időt az edzésre, ha az időd engedi, természetesen több napot is betervezhetsz. A lényeg, hogy rendszeresen mozogj a sikeres fogyókúra érdekében.

Tipp: 7 alapszabály az edzéshez

 

4. Cukormentes italok fogyasztása

Ha azt gondolod, hogy a cukormentes üdítők nem hizlalnak, akkor nagyon tévedsz. Ezek az italok nem csak a pluszkilókért felelnek, hanem növelik a cukorbetegség és a szívinfarktus esélyét is. A hozzáadott mesterséges édesítőszerek nagyon károsak az egészségre, ezen felül az éhségérzet növeléséért is felelősek. Kutatások bebizonyították, hogy azok, akik cukormentes üdítőitalokat fogyasztanak, valójában többet esznek.

Tipp: Azt hiszed nem hizlalnak?? Pedig IGEN!

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: