Szerintem te is találsz olyan ételt ezen a listán, amit rendszeresen a hűtőben tartasz, pedig nem szabadna. Az általános vélekedéssel ellentétben ugyanis nem minden élelmiszerre igaz, hogy hűtve tovább tárolható. Mutatjuk, melyek ezek:
Soha nem lenne szabad hűtőbe tenned ezeket az ételeket!
8. Kenyér
Ha túl sok kenyeret vettél vagy sütöttél, akkor felszeletelve dobd be a mélyhűtőbe, így egy-egy szeletet bármikor kivehetsz később. Hűtőbe tenni azonban nem érdemes. A penészt talán még néhány napig távol tartja, de közben kiszárad a kenyér, amitől teljesen más textúrája lesz, sőt még az íze is rosszabb lesz… Mindenképpen a fagyasztót válaszd a hűtő helyett.
7. Krumpli
Ha túlságosan lehűtöd, a keményítő lebomlik a krumpliban, ez pedig az ízét és állagát is nagyban befolyásolja, sőt rontja. A hűvös, sötét hely az ideális tárolás a krumpli számára – kamrában pincében. Arra is érdemes figyelned, hogy ne zacskóban tárold, mert abban gyorsan rohadásnak indul.
6. Paradicsom
A kedvenc nyári gyümölcsödből (Igen, gyümölcs! – Olvasd el ITT, hogy miért) nem érdemes egyszerre túl sokat venni, a hűtés ugyanis egyáltalán nem tesz neki jót. Csak annyit vegyél, amennyi a pulton is eláll a felhasználásig. A hűtőben elveszti a zamatát, hiszen a hideg megállítja az érési folyamatot, ami a zamatát adja. Sőt a paradicsom húsa kásássá válik. Ha már nagyon puhulnak, készíts belőle paradicsomlevest, spagetti szószt vagy házi ketchupot.
5. Méz
A hidegtől a mézben található természetes cukrok kikristályosodnak, amitől az aranyló, szépen folyó méznek borzasztó szemcsés állaga lesz. Még egy fontos dolog: NE fém kanállal nyúlj bele, mert ez megváltoztatja a kémiai szerkezetét a méznek és egy kicsit az ízét is – használj műanyag vagy fa kanalat (ahogy a gyógyteákhoz is). Tárold a konyhapulton.
A cikk a következő oldalon folytatódik: