10 tipp, hogy SOHA NE lásd viszont a leadott kilókat!

Júl. 10 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Az rendben van, hogy szigorú edzéstervet és diétát követve, minden erődet és elszántságodat bevetve végre sikerül megszabadulnod a feleslegtől, de vajon mennyi ideig sikerül a zsírpárnákat távol tartanod? Az alábbi 10 tippel arra buzdítunk, hogy radikális túlzások és extrém önmegtartóztatás nélkül, csakis a rossz berögződések kiiktatásával és néhány jó rutin beépítésével az egész életmódod megváltoztasd, hogy valóban tartós sikereket érhess el!

 

10 tipp, hogy SOHA NE lásd viszont a leadott kilókat!

10. FOGYASSZ TÖBB FEHÉRJÉT!

A fehérje nem csupán az izomépítés alappillére, de a kalóriamegvonás ideje alatt segít megtartani azokat az izmokat, amelyeket keserves munkával magadra pakoltál. A fehérje tápláló, azaz egy húsban és tojásban gazdag étkezés után kevésbé leszel éhes, mintha fajlagosan ugyanezt a kalóriaértéket gabonatermékekből nyernéd. Testsúlykilónként 2-3 gramm fehérje bevitele javasolt naponta.

 

9. FOGYASSZ TÖBB ZSÍRT!

Elsőre talán furcsán hangzik, de a megfelelő egészséges zsírok is segíthetnek a testzsírtól való megszabadulásban. Az étkezéskor bevitt zsír ugyanis teltségérzetet okoz, ráadásul az Omega-3-hoz hasonló egészséges zsírok gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek. Persze ez nem jelenti azt, hogy zsírosdeszkával kellene tömnöd magad, de azt viszont igen, hogy a tiszta húsokból származó zsírokat nyugodt szívvel eheted, és bátran fordulhatsz Omega-3-at tartalmazó táplálék kiegészítőkhöz is. Az olíva- és kókuszolaj is egészséges alternatívákat kínálnak. A könnyebb emészthetőséget és az értékes tápanyagok hatékonyabb felszívódását segítendő, a salátákat is olajjal érdemes fogyasztani!

 

8. IRÁNY EDZENI!

Lehetséges, hogy egy óra futás során több kalóriát égetsz el, mintha ugyanennyi ideig erősítenél, de a súlyzós edzéssel azt is elérheted, hogy a folyamat az edzés végeztével is folytatódjék. Az edzés során szándékosan „megkárosított” és regenerálódni kényszerülő izomrostok újjáépítéséhez még több energiára van szükséged, ami egyébként a derekad körül landolna. Ezen kívül a súlyokkal végzett edzés fokozza a tesztoszteron- és növekedési hormonok termelődését, amelyek szintén nagy szerepet játszanak a zsírpárnák ellen vívott háborúban.

7. IGYÁL VIZET!

A szomjúság és éhség érzete gyakran a megtévesztésig hasonlít egymásra, olyannyira, hogy az esetek jelentős hányadában akkor is éhesnek érezzük magunkat, amikor valójában csak ki vagyunk száradva. Ha azt tapasztalod, hogy az étkezések közt is rád tör érdemes 3-4 dl vizet leküldeni, és várni 10-15 percet. Az éhség jó eséllyel el fog múlni. Mértékkel fogyasztva a zöld tea és a kávé is jó kiegészítő lehet, hiszen gyorsítják az anyagcsere folyamatokat, így fokozzák a zsírégetést.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: