Sport és táplálkozás – Melyik “fontosabb”?

ápr. 14 | 1. oldal - fitnesslife.hu

(Sport kezdőknek)

Az életmódváltás egyik legfontosabb alappillére, hogy megszabaduljunk azoktól a rossz táplálkozási szokásoktól, amik a nem kívánatos kilókat, a rossz közérzetet, a csalódottságot, elégedetlenséget és esetlegesen betegségeket is okoznak.

A tiszta étkezés fontossága

Manapság már talán egyre inkább tisztában vannak azzal a ténnyel az emberek, hogy elsősorban nem a zsírokat, hanem bizony a szénhidrátokat kell okolnunk a súlygyarapodásunkért. Tapasztalataim azt bizonyítják, hogy ez bizony így van! Nem véletlen reformáltam meg én sem már évekkel ezelőtt a konyhánkat, hiszen megtapasztaltam, hogy ha a bevitt étel minőségére (egészséges, tiszta étkezés) és mennyiségére odafigyelünk, az már több, mint fél siker a fogyás és az egészséges életmód felé vezető úton!

Állítások szerint a tiszta étkezésre való odafigyelés oly annyira fontos, hogy a súlyvesztés sikerességét 70%-ban befolyásolja, míg a sport emellett csak a maradék 30%-ot teszi ki a kilók elleni küzdelemben. Ez olyannyira igaz – amit szintén a saját életemben tapasztaltam meg -, hogy amikor belekerültem olyan élethelyzetbe, hogy egyszerűen sem időm, sem lehetőségem nem adódott edzeni, de az étkezésekre tudatosan odafigyeltem, akkor is meg tudtam tartani az addig lefogyott kilókat.

Ezért ha Veled is hasonló előfordul, ne rúgd fel az addig elért eredményeidet az edzés mellőzése miatt, hanem még inkább igyekezz odafigyelni a bevitt táplálék minőségére és mennyiségére!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: