Sport szülés után – a visszatérés nehézségei!

Sze. 18 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Mikor az ember lánya szülés után a kisebb-nagyobb megrázkódtatásból felocsúdva örömben, boldogságban hazatér a kis Csodájával, elég pár napnak eltelnie és rájön, hogy ez bizony nem feltétlen az a rózsaszín csillámpónis meseszerű történet, mint amit esetleg úgy megálmodtunk magunknak!

Sport szülés után – a visszatérés nehézségei!

Én azon szerencsések közé tartozom, aki a várandósságot a lehető legjobban viselte, így nem okozott gondot a megváltozott állapotomhoz mérten csökkentett üzemmódban végzett testedzés sem. Gondoltam tehát nagy bőszen, hogy mi sem lesz egyszerűbb, mint szülés után visszaállni a régi kerékvágásba, belevetni magam újra az edzésekbe. Hát igen… csak gondoltam! Mert azért nem úgy van ám az! Hát még akkor, ha sajnos egyéb komplikációk és nehézségek is közbelépnek!

Persze vannak kifejezetten erős és csodálatra méltó anyukák, akik alig pár héttel szülés után már fitten, ügyesen nyomják a tornát és falják a kilométereket… na, én nem ilyen vagyok! És gyanítom vagyunk ezzel még így egy páran!

De ne keseredj el, ha edzés helyett most épp az a legnagyobb problémád, hogy hogyan ásd ki magad a pelushegyek és a könnyeid áztatta zsepik alól és hogyan éld túl az első heteket, hónapokat napi pár óra alvás és egy vödör kávé kíséretében, mert nem vagy egyedül! Én is sokszor mantrázom magamnak, hogy “egyszer vége lesz!”, “mindenki túléli!”. ? … előbb-utóbb, valahogy!

 

Még nincs vége! Lapozz!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: