Hírek

Szereted a pangasiust? Többé NE fogyaszd!

Hogy tartják a pangasiust?

Állati és emberi ürülékek között 70-90 darab cápaharcsa vergődik egy picike kis ketrecben, általában döghússal vagy génmanipulált táppal, szeméttel etetik őket. Ha ez még nem elég, akkor hozzáteszem, hogy nem sok állat lenne képe túlélni ezt a szennyezett környezetet, a pangasius sem lenne képes természetes módon, éppen ezért antibiotikumokkal etetik őket folyamatosan….

Mondok sokkal durvábbat: jön a halfeldolgozás, ami szintén nem túl szokványos eljárás. Mielőtt ugyanis feldolgoznák a halakat, elkezdik őket foszfáttal etetni, hogy miért? Nagyon egyszerű, a foszfát ugyanis segít megkötni a vizet, így akár húszszázalékos súlynövekedés is elérhető fagyasztáskor. Ez a hal nem csak büdös, gusztustalan, de még át is vernek vele…

Azért van még tovább is sajnos….

A pangasius tele van baktériumokkal és ásványi anyagokkal, na de nem azokkal, melyek egészségesek… a pangasiusban találhatunk arzént, nehézfémet, klórvegyületeket és még más egyéb káros anyagot. Szóval gyerekeknek sem ajánlom, de igazából senkinek sem! Ha még ez sem elég és nekünk nem akarsz hinni, akkor ajánlom figyelmedbe a Kétes Áruk honlapját, ott egész pontosan 165 pangasiusra vonatkozó élelmiszer-riasztást találhatsz, ezek pedig laboratóriumi vizsgálatokkal vannak alátámasztva…
Egy szó, mint száz: felejtsd el a pangasiust egy életre!

 

 

Ez is érdekelhet: