Táplálkozás

Így készíts tartósítószer mentes VEGETÁT otthon!

Recept

Hozzávalók:
5 db sárgarépa
3 db petrezselyem gyökér
3 db paradicsom
2 db fehér hagyma
2 db paprika (fehér és piros)
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor zeller levél
1 db piros hagyma
egy fél karalábé
egy fél zeller gumó

Elkészítési javaslat:
A zöldségeket sorra megtisztítjuk, majd lereszeljük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig felhevítjük 100 C-ra. A tepsibe helyezzük a zöldségeket, ízlés szerint megsózzuk és betesszük a sütőbe, ahol 4 órán keresztül kiszárítjuk. Ha letelt az idő, kivesszük és kihűtjük a zöldségeket, majd egy konyhai robot segítségével ledaráljuk. Az így kapott aprított zöldség keveréket ízlés szerint sózzuk, üvegekbe tesszük és lezárjuk.

A házi ételízesítőnket száraz, hűvös helyen tárold.

Ez is érdekelhet: