Táplálkozás

Ez a kedvenc téli csemegém! + egy szuper recept!?❄

 

Készítsük el a sült gesztenyét otthon! Íme, a recept:

A gesztenye húsát kemény barna héj és vékony, keserű burok fedi, amelyeket el kell róla távolítani.
Ehhez két módszert választhatunk:
1. Mielőtt megsütnénk, a gesztenyéiket késsel bevágjuk egy kicsit, így sütés után könnyen le tudjuk hántani a héjat.
2. Ha a gesztenyét vízben akarjuk megfőzni, hasítsuk be a külső héját X alakban. Tegyük a gesztenyét egy fazék hideg vízbe, s főzzük meg.
A forrástól számítva főzzük 3 percen keresztül, majd tartsuk hideg vízsugár alá. Elég egy kicsit megnyomni őket, s a gyümölcs belseje máris előbújik a héj alól.

 

TIPP: Az éppen megsütött gesztenyéket a tűzről levéve csomagoljuk tíz percre újságpapírba: omlósabbá válnak, s meghámozni is könnyebb lesz őket. A forrásban lévő főzővízbe öntsünk egy kanálnyi olajat, a gesztenyének ettől puhább lesz a héja, s könnyebben meg lehet hámozni.

 

 

 

Ez is érdekelhet: