Egészséges reggelik

Teljes kiőrlésű málnás müzliszelet

Hozzávalók

A málnás töltelékhez:

1,5 bögre málna
¼ bögre nyírfacukor/eritrit/méz
2 ek kukoricakeményítő/tápióka keményítő
2 ek friss citromlé

A teljes kiőrlésű szeletekhez:

1,5 bögre zabpehely
3/4 bögre teljes kiőrlésű liszt
2/3 bögre nádcukor/kókuszvirágcukor (vagy bármilyen egészséges édesítő, amit használni szoktál)
1/3 bögre dióbél
¼ bögre búzacsíra
1 ek őrölt fahéj
1/3 bögre olíva/kókuszolaj
1 nagyobb tojás

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
Keverd össze a szósz összetevőit egy tálban, majd öntsd egy serpenyőben és hagyd, hogy felforrjon, közepes lángon 2 percig hagyd bugyogni, majd kapcsold le, tedd félre kicsit hűlni.
A zabot, lisztet, diót, búzacsírát és fahéjat tedd robotgépbe és turmixold, míg apró szemű nem lesz. Ezután keverd hozzá az olajat és tojást és keverd el jól.
A massza felét simítsd el egy sütőpapírral kibélelt tepsin.
A málnaszószt öntsd a már sütőpapíron lévő „tésztára”. Majd a maradék masszát simítsd el a málnatölteléken óvatosan, majd kicsit nyomkodd le.
Süsd 25 percig, míg aranybarna nem lesz. Hagyd kihűlni, majd vágd fel tetszés szerinti szeletekre.

Jó étvágyat hozzá!

 

Ez is érdekelhet: