Nézz ki úgy Te is, mint egy (fél)isten!

Júl. 11 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Chris Hemsworth ezt a 34 gyakorlatból álló 5 napos programot követve készült fel a kalapácsos, azgardi isten szerepére. Próbáld ki Te is!

 

Kemény edzésterv, hogy (fél)istenné válj

Egyes hollywoodi színészek egy-egy karakter hiteles megformálásának kedvéért elképesztő metamorfózisokon képesek keresztülmenni, jelentős izomtömeget pakolnak magukra vagy éppen csont soványra fogynak. Az ausztrál Chris Hemsworth is mindkét utat megjárta, de Thor szerepére az előbbihez volt szüksége.

Küldetése teljesítéséhez az amerikai haditengerészet egykori elit katonáját, Duffy Gavert választotta edzőül, aki a jól bevált régi módszerekkel kínozta a színészt, különös figyelmet fordítva annak kar- és vállizmaira. Érthető, hiszen Thor többnyire félmeztelenül szerepel a vásznon. Az eredmény: Hemsworth végül csaknem 10 kiló izommal gyarapodott és kvázi csúcsformáját a Bosszúállók és a Sötét világ forgatásáig sikerült megtartania.

„Nagyjából tartjuk magunkat az eredeti edzéstervhez – így Gaver – persze időről időre beiktatunk apró változtatásokat, egyfelől az unalom, másfelől a holtpontok elkerülésére, de alapvetően megvan a szokásos formula.”

Gaver egyszerű edzésmodellt alkalmaz, és klientúrájában a legnagyobb hollywoodi sztárokkal sem tesz kivételt: nem igyekszik a hírességek kedvében járni a legújabb felszerelésekkel és a legfrissebb egzotikus trendekkel.

„A média különböző csatornáin reklámozott termékek többsége egyáltalán nem létezett az első Mr. Olympia versenyek idején. Az én edzéseim annyiban speciálisak, hogy olyan emberekkel foglalkozom, akiknek időre kell elérniük egy adott formát, hogy aztán bevilágítva kamera elé állhassanak, mi pedig széles vásznon csodálhassuk őket. Nincs olyan gyakorlatkombó, amely felérne azzal a felismeréssel, hogy mindennek a kulcsa a kemény munka.”

 

Az edzéstervét a következő oldalon találod >>

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: