Többé nem borulsz ki a mérlegre állva, ha ezt megtudod!

aug. 29 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Mennyi nő borul ki a mérlegre állva, mikor megpillantja a súlyát! Sokan képesek akár napi 2x is nézni és már néhány dekától rosszul érzik magukat, kevesebbet akarnak enni másnap, pedig – már bocsánat a kifejezés miatt –  minderre így reagálni nagy hülyeség.  Van egy másik véglet is az említett mellett, amikor hiába látványosan túlsúlyos valaki, a kilói számát azzal magyarázza, hogy ő bizony nehéz csontozatú és vaskosak még az ízületei is. Ez is számít a súlynál, persze. Amikor valakin úgy egyébként nincsenek pluszkilók, de nem akkor, ha nyilvánvalóan elhízott. Lássuk a magyarázatot és ,hogy mire kell VALÓBAN figyelned:

 

A legfontosabb tudnivaló mindenek előtt: a zsír kisebb súlyú, mint az izom!!

Vagyis a zsírból nagyobb mennyiségnek kell jelen lenni, hogy azonos tömeget adjon ki, mint izomból. Ennek értelmében, két kiló zsír jóval látványosabb, mint két kiló izom (ahogy azt a képen is láthatod) és esztétikailag ennek igen komoly jelentősége van. Lehet valaki 175 cm magasan és 66 kilósan is túlsúlyos (igen, tényleg – kifejtjük, hogyan) és ugyanilyen méretekkel izmos, tónusos is. Íme:

 

A BMI / testtömeg-index tehát nem minden!

25 feletti BMI esetén már túlsúlyról beszélünk, egészen 29,9-es értékig. 30-as testtömeg-index felett pedig – 39,9-ig – elhízottnak számít az ember.

Testzsír-arány

Nem kizárólag a látványos súlyfelesleg jelenthet elhízást. Elhízás az is, ha… *LAPOZZ*

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: