Többé nem borulsz ki a mérlegre állva, ha ezt megtudod!

aug. 29 | 2. oldal - fitnesslife.hu

 

Elhízás az is, ha bár normális testsúllyal rendelkezel, illetve a BMI-értéked is rendben van, a testzsír aránya a testedben mégis meghaladja a normálisnak számító határértéket. A magas testzsír-arányban különösen veszélyes a zsigeri, vagyis szervek közt elhelyezkedő zsír, ami a szervezet napi szintű működését is veszélyeztetheti.

Az sem mindegy, hova hízol. Van a veszélyesebb, hasi – alma – típusú hízás, illetve a nőiesen, deréktól lefele történő, amit körtének is szokás hívni. Ezt nagy részben a hormontípusod befolyásolja.

 

 

Ezt még nem árt, ha tudod a testeden található zsírról

A testeden található zsírszövet zsírsejtekből épül fel. Minden embernek van zsírszövete, a túléléshez ez gyakorlatilag nélkülözhetetlen. A zsírsejtek a testben egyfajta raktározó szerepet töltenek be, ide teszi félre a szervezet, későbbi felhasználásra a felesleges energiát. Ennek értelmében a hízás, nagyon-nagyon leegyszerűsítve, főként a túlzott mennyiségű kalóriabevitel miatt történik, illetve a mozgásszegény életmód (felhasználatlanul halmozódó) energia következtében. A zsírsejtek ekkor akár a hatszorosukra is képesek megdagadni. Fogyás esetén a sejtek képesek összezsugorodni, viszont a számuk ritkán vagy egyáltalán nem csökken.

 

Ha a Metodic Food-ot választod, már nagyon sokat tettél azért, hogy elérd az optimális testsúlyt, méreganyag-mentesen táplálkozz, illetve visszanyerd az energiádat! Tudj meg erről még többet ITT!

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: