Tojáspalacsinta (sajttal-sonkával töltve)

máj. 29 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Tojáspalacsinta recept

Hozzávalók:

– 4 tojás
– 1ek zabliszt/darált zabpehely
– 1dl tej
– 1 csipet só
– 150-200g sonka (ízlés szerint)
– sajt ízlés szerint
– zsiradék a sütéshez

Elkészítés:

1. A tojásokat a zabliszttel, tejjel és sóval kézi habverővel habosra keverjük. Ha házi sonkával készítjük, nem árt figyelni a só mennyiségére, mivel a házi sósabb, nehogy túlzottan sós legyen! 😉
2. A sajtot lereszeljük, a sonkát csíkokra vagy apró kockákra vágjuk.
3. Pici zsiradékon palacsintasütőben 1-1 merőkanál tojást adagolva kisütjük. Elég hamar kisül, ezért gyorsan kell dolgozni vele.

TIPP: annak érdekében, hogy a sajt jól megolvadjon, érdemes minden kisütött palacsintát azonnal betölteni, addig pedig félre tenni a serpenyőt, nehogy a következő odaégjen a töltögetés alatt! 😉 Természetesen ha akad segítség, akkor ezt könnyebb megoldani!

Ebből az adagból nekem 5db palacsinta jött ki, de ha ügyesebben osztom, akkor akár 6db is lehetett volna.
Friss zöldségekkel tálalva csodás reggeli vagy vacsora lehet!

A legtöbben most ezt olvassák:

Konkrétan a hajdináról, az amarántról és a quinoáról van szó. E három „álgabona” azonban valójában nem tartozik a gabonafélék csoportjába,

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: