Túlélőedzés a kirobbanó kondícióért!

máj. 17 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Bírod a kihívásokat? Ezt az extra hatékony kalandedzést bárhol, bármikor bevetheted a plusz kilók ellen!

 

Adrenalin bomba

Hányszor tapasztaltad már azt az izgalmat, amit határaid feszegetése okozott? Mikor valódi harcos módjára utolsó leheletedig küzdve kellett elérned valamit.
Aki valaha megfordult akadálypályán (vagy akár kalandparkban), az tudja, mekkora adrenalin bombát jelent tüzet ugrani, jeges vízben úszni, átverekedni magad egy nagy sártengeren vagy a félelmedet leküzdve túljutni az akadályokon!

Nem véletlen, hogy az olyan extrém akadályversenyek, mint amilyen a Spartan Race, a Tough Mudder vagy a Warrior Dash Throw manapság ekkora népszerűségnek örvendenek. 2013-ban Amerikában egyenesen többen neveztek be akadályversenyre és sárfutásra, mint a hagyományos maratoni és félmaratoni futásokra! Sokakat azonban nem csak a hétméteres fal megmászása és a szöges drótok alatti átkúszás gondolata vonzott, de a remek társaság is, hiszen az ilyen események kiváló alkalmak a hasonló érdeklődésűekkel való ismerkedésre.

A változatosság a sportban nem csak gyönyörködtet, de rendkívül hasznos is, hiszen segít túllendülni a holtpontokon és váratlan kihívások elé állítják ellustult izmaidat!

 

Hogy érdemes elkezdeni készülni egy ilyen versenyre?

Hogyan lehet felkészülni a csőben kúszásra és a mászóka-komplexumokra?

„Ezek a versenyek a kardiovaszkuláris rendszer kivételes kondícióját, valamint irgalmatlan sebességet és erőt igényelnek.” – állítja Rebecca Golian, elit Spartan Race versenyző, a New-York-i Chelsea Piers Sports Center edzője, ahol speciális túlélőedzését kidolgozta.

Mivel egyik akadályról a másikra kell haladnod, érdemes eltérő pulzusszámot igénylő gyakorlatokkal edzened, a magas intenzitású intervallumokat hosszú, kitartó munkával váltogatva. Ugyanakkor…

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: