Turbózd fel a zsírégetésedet ezzel a kitörés variációval!

aug. 01 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Gondolom számodra sem ismeretlen gyakorlat a kitörés – iszonyat jól formálja az alsótestet. Viszont egy kis nehezítéssel a klasszikus kitörés máris egy kőkemény alsótestet megdolgoztató gyakorlattá válik, ami ráadásul a zsírégetésedet is felturbózza! ALAPOS bemelegítés után ajánlott az elvégzése!

 

Turbózd fel a zsírégetésedet a tornádó kitöréssel!

Az már mindenki tudhatja, hogy a kitörés az egyik leghatékonyabb összetett gyakorlat az alsótest számára, de valljuk be: egy idő után roppant unalmassá és monotonná tud válni.

Nos épp ekkor kell elővenni az úgynevezett tornádó kitörést, ami a hagyományos egy helyben végzett vagy sétáló kitörés igen komoly kihívást jelentő, dinamikus variációja. Remekül formálja a lábakat, célba veszi a farizmokat is, valamint megemeli a pulzusod és igazi kalóriagyilkos gyakorlatnak számít! Ezt az összetett mozdulatsort a legjobb gyors egymásutánban végezni, folyamatosan és tempósan, hogy keményen dolgozzon a comb belső és külső része, valamint a farizom mellett még a törzs is, aminek komoly szerepe van az egyensúlyhelyzet megtartásában.

“Mivel ez egy gyors tempójú, robbanékony gyakorlat maximalizálja a gyorsan összerántódó izomrostok aktiválását.” – magyarázza Michael Coyle személyi edző.

“Ezek a rostok felelősek leginkább az erőnlét fejlődéséért és az izomzat növekedéséért, valamint több kalóriát is égethetsz ha megdolgoztatod őket.”

Ám mielőtt ész nélkül belevágnál a tornádó kitörésekbe, Coyle figyelmeztet, hogy ez bizony egy haladóknak kitalált, cseppet sem könnyű kitörés-variáció. Ezért első lépésként hozzá kell szoktatni a térdeidet és az azt körülvevő izmokat a számukra még új mozdulatokra, mielőtt még sérülés lesz a vége!

 

Lapozz a folytatásért >>

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: