Újabb győzelmet zsebelt be a magyar Schwarzenegger

okt. 30 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Molnár Péter nem szeretne profi testépítő lenni, hiszen a világ egyik legjobb amatőr versenyzőjeként jobban keres, mint a profik 90%-a. A Hegyvidéki Fitparádén 10.000 dollárt kasszírozott.

Újabb győzelmet zsebelt be a magyar Schwarzenegger

“Amikor elkezdtem a sportot, nagyon vékony voltam és az edzőterembe járó idősebbek úgy hívtak, az volt a becenevem, hogy Szúnyog” – mesélte a Sport 24-nek Molnár Péter.

 

Szúnyogból sokszoros amatőr világbajnok lett, a sajtó pedig a magyar Schwarzeneggerként emlegeti Molnár Pétert, aki világszerte az egyik legismertebb magyar testépítőnek számít. A Hegyvidéki Fitparádén a negyedik győzelmét is begyűjtötte, sikerével – nem mellesleg – az itthon igencsak busás pénzdíjnak számító 10 ezer dollárral gazdagodott.

“Olyan díjazás lett feldobva, ami ebben a sportban európai szinten is kimagasló. Ez nekem hatalmas öröm volt, mert egyrészt nem kell elhagynom az országhatárt, és kényelmi pozícióból tudtam versenyezni, másrészt a hazai közönségnek is tudtam mutatni valamit abból, amit általában külföldön szoktam produkálni” – mondta Molnár Péter a DIGI Sport híradójának.

 

A pénz mellett az sem mellékes, hogy a férfi kategória-győztesek egy Molnár Pétert ábrázoló szobrot kaptak:

“Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy a szervezők úgy vélték, a külsőm érdemes arra, hogy egy bajnoki szobrot rólam mintázzanak meg.”

A 35 éves sportoló amatőrként szinte már mindent megnyert, a profi testépítés azonban nem vonzza.

“Ebben a sportban a profi karrier nem feltétlenül ugyanazt jelenti, mint a legtöbb sportban, hogy csak a sport köré építi az életét valaki. Szerintem a legjobb amatőrök között vagyok és így a profik 90%-ánál jobban tudok keresni, csak kicsit többet kell menni a pénz után.”

 

Még nincs vége! LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: